Новини

Георги Милушев спечели турнира по тенис и шах

Победителят Георги Милушев

Комбинираният турнир по тенис на маса и шахмат, състоял се в края на октомври в чест на Деня на народните будители, бе спечелен от Георги Милушев, който заслужи и специалната купа „Самоков”.
Игрите се проведоха в Младежкия дом и в шахматния клуб. Милушев завоюва две бронзови отличия в отделните надпревари. Така той изпревари само с точка втория Павел Танинчев /20 срещу 19/. Третото място остана за победителя от тенис-турнира – младока Васил Маджаров /17 т./.
Интригата в клас юноши-девойки също бе голяма. Тук на престола се възкачи ученичката от ПГ “Константин Фотинов” Ирена Рогачева, изпреварила с един пункт /25 срещу 24/ третия от мъжете – В. Маджаров. Интересно е, че Ирена е и една от най-добрите акордеонистки в Самоков, неин учител е доайенът в тази сфера Георги Машов. Васко пък учи в СОУ “Отец Паисий” и показва възходяща линия в развитието си. Седмокласникът Цветомир Каменов грабна бронза в категорията и същевременно се превърна в най-младия участник в надпреварата.
Наградата за най-възрастен участник пък отиде при Любен Георгиев. Специален плакет за популяризирането и развитието на спорта в града заслужи директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова.
Победителите получиха своите награди от Момчил Атанасов, член на Ротари клуб София-център. Както е известно, ротарианците бяха сред организаторите на турнира, заедно с Кирил Москов – председател на клуба по тенис, шахклуб “Рилски спортист” и фирма “Си Комерсиал”.
“Тези спортове не бива да остават повече на заден план. С този турнир, а и с бъдещи подобни прояви ще се целим отново да върнем славните дни на самоковския тенис и шахмат”, спомни си с умиление времето, когато в града ни се е играел елитен шах и тенис секретарят на турнира Здравко Пенев.
В ролята на главни съдии бяха Валери Пенчев и Васил Големинов.

Делян Василев

Кметът на Ярлово Васил Миленов /в средата/ също се включи в турнира

Момент от награждаването в Младежкия дом

Leave a Reply