Зимни спортове, Новини, Спорт

Георги Морунов спечели паралелния слалом за купа „Капи”, Стефан Ярловски – трети на Супер Джи

Два медала спечелиха самоковските скиори от двата старта за купа „Капи” в Банско на 1 и 2 април.
Стефан Ярловски заслужи бронзов медал при 16-годишните от супер гигантския слалом на писта „Марк Жирардели” в първия ден. В същата възрастова група съотборниците му от клуб „Боровец” Георги Морунов и Мартин Ярловски се наредиха шести и седми. При момичетата Белослава Маджарова и Мартина Иванова заеха 5-о и 7-о място, а София Стоянова от „Чамкория” завърши девета.
Мартин Маринов от „Чамкория” бе четвърти при 14-годишните, а Георги Ангелов от „Боровец” даде шесто време. Четвърта при момичетата стана Кристина Георгиева от „Боровец”, а седма – Росица Мирчева от „Чамкория”.
16-годишните ни алпийци се представиха най-добре и във втория ден, когато на писта „Банско” се състоя особено атрактивния паралелен слалом. Георги Морунов се окичи със златен медал след като бе по-бърз във финала от фаворита Костадин Каферинов от „Юлен”. Само три стотни от секундата пък разделиха Стефан Ярловски от възможността да дублира бронзовото си отличие от първия ден, но в крайна сметка той загуби малкия финал от Иван Главчев от „Юлен” и остана четвърти.
Росица Мирчева също се класира за малки финал при 14-годишните, но загуби спора с Виктория Вачева от „Юлен” с 24 стотни и зае четвърто място.
Това бяха и последните стартове за сезона за подрастващите скиори.

Делян Василев

Leave a Reply