Новини, Политика

ГЕРБ гарантира подкрепа от централната власт за бизнеса в Самоков

Бизнесът в Самоков се събра на срещата, организирана от ПП ГЕРБ, по случай Деня на българската община, на 12 октомври, в хотел „Арена” – Самоков. Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на НС Димитър Главчев, Тотю Младенов – бивш министър на труда и социалната политика и бивш кмет на Враца, а в момента съветник на премиера, д-р Нено Димов – председател на Института за дясна политика, бивш народен представител, и Георги Харизанов – зам.-председател на Института за дясна политика и човек, изиграл много важна роля за формирането на настоящото правителство. Домакини на срещата бяха народният представител от ГЕРБ – Ирена Коцева, Венета Галева – кандидат на ГЕРБ за кмет на Самоков, и голяма част от кандидатите за общински съветници от партията.
„Искам да ви уверя, че Народното събрание и правителството полагат огромни усилия оперативните програми да са отворени и достъпни с всичките си възможности за финансиране. Законодателно също сме в непрекъснат процес на усъвършенстване на нормативната база така, че да е в подкрепа на бизнеса, но е изключително важно вие да сте активни в тази посока” – заяви г-н Главчев. „Надявам се, че бъдещият ви кмет ще може да отстоява вашите предложения и интереси пред централната власт, за да се развивате вие в желаната от вас посока и да се върне Самоков в позицията си на регион от национално значение” – допълни той.
Нено Димов пък представи данни от доклада на Института за дясна политика, според който на изборите се очаква безапелационна победа на ГЕРБ в 20 от 27-те областни града в страната. Според анализа им, десните кметове навсякъде в страната ще продължат мандата си, което говори за одобрение на тяхното управление, а в така наречените „червени бастиони” се очакват изненади. „БСП видимо се разпада и вътрешните борби засилват този процес. Ето защо след изборите червените кметове е вероятно да се окажат в неизгодната ситуация да нямат подкрепа нито от собствената си партия, нито от централната власт, което само ще забави развитието на градовете им” – категоричен беше д-р Димов.
„Вие сте хора прагматици” – обърна се към бизнеса Георги Харизанов. „Сами можете да направите преценката защо когато 2 камъка паднат на пътя Симитли – Банско, това става въпрос от национално значение, а когато пътят София – Самоков остане блокиран за 2-3 дни, никой в страната не разбира за това. Когато има „зелена” спирачка в Банско или Пампорово, там ходят председател на НС, премиер, президент, министри и т. н., а когато Боровец остава на 3-4-о място като желана ски дестинация, никой от тези хора не стъпва в Самоков. Но резултатът е, че Банско и Пампорово имат стотици милиони приходи от туризъм, а вие сами знаете колко са вашите приходи от тази дейност тук, в Самоков” – добави той.
Като бивш министър на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви, че бизнесът трябва да е активен и по отношение преминаването към дуална форма на обучение в училищата. Само така ще може да разчита на качествени и добре подготвени по време на обучението си кадри, готови да работят директно в реалните условия на бизнес средата. „По този начин младите хора в България ще получат значително по-голям шанс за професионална реализация и няма да гледат към Терминал 2 на Летище София, а бизнесът ще реши тежкия си проблем с липса на качествени кадри” – категоричен бе той.
Като директор на Бюрото по труда кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Самоков г-жа Венета Галева благодари на бизнеса за добрата съвместна работа и ги подкани да са още по-активни, за да постигнат още по-добри резултати. „Вие сте гръбнакът на икономиката, вие пълните хазната, вие давате работни места на хората. Моята работа до сега е била да ви помагам за последното и смятам, че аз и екипът ми се справяхме добре с това – доказателство е, че за 2013 г. получихме награда „Работодател на годината”. Разбира се, отново друг се окичи с нашия медал, но вие знаете, че не медалът е важен, а резултатът от работата” – заяви Галева. „Намаляването на натиска на пазара на труда се дължи на моите усилия и моя професионализъм!” – допълни тя и благодари на екипа си. „Знам, че има още много работа, която трябва да се свърши в тази посока, и знам, че ще я свършим. Но искам да направим така в нашия регион, че вие да имате достатъчно работа и печалба, за да имате естествената нужда и възможност да увеличавате броя на работниците си и тяхното заплащане. Само тогава можем да говорим за успех и развитие” – завърши кандидатът на ГЕРБ за кмет на Самоков – Венета Галева.
След официалната част, в неформални разговори, гостите и представителите на бизнеса в Самоков обсъдиха и възможностите за развитие, които предстоят пред техния бизнес, и бяха единодушни, че е време и Самоков да започне да отчита висок икономически растеж.
Време е!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Leave a Reply