ГЕРБ-Жени събраха 2500 лв. за семейства с репродуктивни проблеми

Общо 2500 лв. бяха събрани на традиционната благотворителна изложба-базар в чест на Деня на родилната помощ, организирана за осма поредна година на 23 януари от оструктурата на ГЕРБ-Жени в Самоков. Сумата ще бъде дарена на две семейства заедно с ваучери за уикенди от „Вилни селища” – Боровец.
Целта на проявата в понеделник пред общинския офис на ГЕРБ бе да се даде принос в борбата с безплодието. Десетки граждани, фирми и сдружения бяха изложили рекорден брой произведения на кулинарното изкуство – баници и погачи; торти и пасти; козунаци, плата с вкуснотии и др. Така всички хора, приготвили и дарили кулинарни изкушения, станаха част от благородната инициатива на дамите от нежната структура на ГЕРБ. Част от кулинарните произведения пък бяха предоставени по-късно на Центъра за настаняване на деца от семеен тип.
Вечерта на 23-и стана ясно още, че с пари от разпродадените кулинарни произведения и добавени средства от партийната каса през миналата година са дарени по 1000 лв. на три семейства с репродуктивни проблеми и вече имало един „дар Божий“.
Самодейци от читалище „Отец Паисий” в Доспей, водени от секретарката Елена Ковачка, възпроизведоха традиционния обичай на Бабинден. Водещата Гиргина Рангочева топло поздрави присъстващите медици от Акушеро-гинекологичното отделение на болницата, както и всички гости и дарители, сред които бяха и зам.-областният управител Николай Николов, кметът на Долна баня Владимир Джамбазов, общински съветници, кметове на села, бизнесмени, представители на организациите на ГЕРБ в съседни общини. Признание бе изказано и на фондация „Искам бебе”, с която е установено вече тригодишно партньорство.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*