ГЕРБ-Жени събра 1190 лв. от кулинарна изложба, дарява ги на деца

Превърналата се вече в традиция кулинарна изложба-базар, организирана от самоковската структура на ГЕРБ-Жени, се проведе в Ритуалната зала вечерта в понеделник, на 19 януари. Изложбата се урежда вече 6 поредни години през януари.
Събраните сега от продажбата на изложените 49 кулинарни произведения 1190 лв. ще бъдат дарени на първото бебе за 2015 г. в Самоков – Божидар, и на талантливата млада самоковска музикантка Петя Атанасова.
На срещата на 19-и присъства и бащата на талантливото момиче Георги Виячев, тъй като Петя е деветокласничка в музикалното училище „Любомир Пипков” в София. Още като малка тя е спечелила конкурса „Млади виртуози”, през 2014 г. отново е № 1 в конкурса „Вива пиано”, както и в конкурса на името на Андрей Стоянов, където е удостоена и със специална награда за изпълнение на класическо произведение. Майка на даровитата девойка е преподавателката по пиано Цветанка Попова.
„Благодаря на всички, които ни подкрепиха в благородната кауза за грижа към семейството и децата, към таланта и родолюбието, към българския дух и традиции”, обърна се към сподвижници и гости общинската съветничка Гиргина Рангочева. Тя припомни, че при подобни изяви първоначално са подпомагани финансово бебета, родени в края на отминалата и в началото на новата година, а през м. г. събраните средства са дарени на две семейства с репродуктивни проблеми.
Признание Г. Рангочева изрази и към присъстващите медици от акушеро-гинекологичното отделение на самоковската болница. Изразена бе и почит чрез традиционното поливане към екипа, вдъхнал живот на малкия Божидар на 3 януари т. г.
По традиция фирма „Дусман” ще предостави правото на безплатна храна на Божидар след навършване на 10 месеца, докато започне да посещава детско заведение.
На медиците бяха връчени подаръци, а от тяхно име д-р Пламен Спасов, началник на отделението, благодари и приветства присъстващите.
Предоставените от майстори-кулинари и фирми погачи, баници, зелници, плата и блюда бяха изкупени.
Присъстващите приветстваха и женската фолклорна група от читалище „Михаил Дашин“ в Драгушиново, която представи ритуала Бабинден, под акомпанимента на гайдата в ръцете на Радостина Симонова.
Даден бе и коктейл.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*