Гигантът Йън Чайлс се прицели в НБА

Предизвикалият истински фурор с изявите си до момента гигант в редиците на „Рилски спортист” – Йън Чайлс, сподели, че вече се е аклиматизирал в новия си тим. 218-сантиметровият исполин впечатли публика и специалисти по време на последните два турнира с участието на тима – за купа „Самел-90” в Самоков и за купата на Община Стара Загора.
Чайлс бе между най-дейните играчи за своя отбор, като почти винаги бележеше по 20 и повече точки и взимаше по 10-ина борби в подкошието.
„Чувствам се добре, феновете в България са приветливи, треньорите са на високо равнище и това ме прави щастлив“, бяха първите думи на иностранеца.
Той допълни, че преди да акостира в града ни не е знаел почти нищо за България, освен наученото в няколко часа по история в гимназията. Въпреки това талантливият баскетболист решава да приеме предложението на клуба и само за четири дни си стяга багажа и пристига в Самоков.
В началото му е било трудно да се приспособи, все пак родното му място е разположено край океан. Трудно свиква и с храната, преодолява две кризи, но се справя и с това.
„Амбицията ни е да спечелим първенството, затова всички ще се трудим упорито в тренировките и в официалните срещи. Аз съм тук, за да работя и да се кача на най-горното стъпало – НБА. Надявам се да стигна до там следващата или по-следващата година“, разкри един от четиримата легионери в състава на Росен Барчовски.
„Силата ми е, че вкарвам, когато съм близо до коша, блокирам топки и се старая да бъда отборен играч. Определено обаче трябва да заякна физически“, завърши Чайлс.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*