Други, Новини, Спорт

Гимнастичките на клуб “Самоков” се изявиха отлично в Пловдив

Отлично се представиха самоковските състезателки по спортна аеробика  на Десетия юбилеен турнир Plovdiv Cup Aerobics Open.
При момичетата индивидуално Виктория Крушарска се нареди четвърта и се класира за финалите въпреки конкуренцията и ранния жребий.
В категория групи Вики заедно Красимира Ал Хусани, Николета Богоева, Елена Калпачка и Радостина Генова завоюваха петото място на финала, като малко не им стигна, за да вземат и медал.
При тройките /12-14 г./ конкуренцията беше много голяма. Независимо от това Никол Драганова, Иванина Вукадинова и Божидара Иванова се класираха за финала, където заеха осмото място.
Красимира Ал Хусани подобри значително резултата си от предишното състезание.
При тройките /9-11 г./ участваха Виктория Вучкова, Николета Богоева и Елена Калпачка.
Грешка попречи на Виктория Крушарска, Красимира Ал Хусани и Радостина Генова да се борят за място на финала. Като цяло обаче отборът ни показа очевиден напредък.
„Браво, момичета, гордея се с вас, всички сте отбор-мечта! Благодаря ви за доверието и всеотдайността. Обичам ви”, обърна се към своите възпитанички треньорката Дияна Аврамова.
Турнирът в Пловдив – един от най-големите от този род в света, се състоя от 25 до 27 октомври. Участваха около 550 състезатели от 21 държави от 5 континента. Домакин бе Палата 6 на Международния панаир.
Българският национален отбор за мъже и жени участва в пълния си  състав: Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова, Тихомир Баротев и Ивелина Лукаки. В състезанието взеха участие и силните отбори на Румъния, Русия, Украйна, Великобритания, Унгария, Турция, Филипините и др.
Върховно жури бе Кристина Казентини (Италия), която е председател на Техническата комисия по спортна аеробика към Европейската федерация по гимнастика (UEG).
Състезанието бе официално открито на 25 октомври. На следващия ден бяха квалификациите, а в неделя, на 27 октомври – финалите във всички възрастови групи и категории.

Leave a Reply