Главният прокурор поиска имунитета на депутата Методиев

Сотир Цацаров е внесъл в Народното събрание искане за снемане на имунитета на депутата от Движението за права и свободи Александър Методиев.
Причината, както съобщават от прокуратурата, е арогантно държане към полицейски служители. При извършена от прокурор от Софийската градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май т. г. в гр. Костенец Методиев противозаконно е пречел на орган на властта да изпълни задълженията си при условията на продължавано престъпление и хулиганство.
Движейки се от Пазарджик към Костенец народният представител извършил с „Мерцедес” изпреварване в забранен участък, а освен това не спрял на подадения му от полицай със стоп палка знак.
По-късно пък депутатът се върнал заради група роми, които се движели с микробус и на един от тях полицейските служители съставили акт за нарушение. Методиев заплашвал полицаите, че ще бъдат уволнени, държал се грубо и с началника на РУП-Костенец. Служителите на МВР били изключително възмутени от това, че народен представител има подобно поведение към органи на реда, като сам нарушава обществения ред и изразява неуважение към обществото.
Тъй като Ал. Методиев като народен представител се ползва с имунитет, главният прокурор е поискал от парламента да разреши възбуждането и провеждането на наказателно преследване срещу депутата.
Междувременно Методиев заяви пред централна телевизия, че сам смята другата седмица да се откаже от имунитета си. „Като видят шофьор с по-мургава кожа полицаите го спират за щяло и нещяло. Аз се върнах и попитах на какво основание спират тези момчета. Те не можаха да ми кажат нищо”, добави депутатът.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*