Новини, Политика

Гласуваме за нов парламент в неделя

Новият предсрочен вот за Народно събрание ще се състои в неделя, на 26 март. Изборният ден ще започне в 7 ч. и ще приключи в 20 ч.
Трябва да се има предвид, че точно през нощта на 25 срещу 26 март ще преминем към лятно часово време и ще превъртим стрелките на часовниците с 1 час напред, така че ще имаме 60 минути по-малко за размисъл.
В нашата община ще се гласува в общо 65 секции.
За вота са регистрирани общо 21 партии и коалиции. Техните номера, изтеглени с жребий, поместваме на стр. 2.
Бюлетината е интегрална и на нея с име и номер са посочени всички партии и коалиции, които участват в изборите. От дясната страна пък има квадратчета, където избирателите могат да посочат предпочитание за определен кандидат, т. е. да заявят, че искат той да е на челно място в съответната листа. Подобно гласуване с преференция не е задължително и ако не бъде посочена такава, водачът я получава служебно. И при гласуването за политическа формация, и при посочването на преференция отбелязването става със синя химикалка, като се поставя знак Х или V.
Членовете на секционните избирателни комисии преминаха през обучение на 16 март в читалище-паметник „Отец Паисий”. Сред присъстващите бяха председателят на Районната избирателна комисия Иво Тодоров, секретарят на комисията Екатерина Клечкова, членът на РИК Наделина Джупанова и др.

Leave a Reply