Баскетбол, Новини, Спорт

Глоби за играчи и треньори след загубата от “Ямбол”

Четирите поредни загуби, които записаха баскетболистите на “Рилски спортист” в НБЛ, няма да останат без последствие. Това заяви клубният президент инж. Петър Георгиев, който е крайно разочарован от поведението на отбора напоследък.
“Не успяхме да победим “Ямбол”, защото състезателите не знаят да играят баскетбол. Всички хулят американците, но те си вкараха по над 15 точки. В случая има други виновни. За мен необяснимото е, че българските играчи не се представят добре. Дава им се възможност и, с изключение на Дарин Иванов, другите са статисти от най-високо ниво”, избухна Георгиев.
“До момента представянето ни е катастрофално и в никакъв случай не отговаря на това, което в началото на сезона сме мислели, че правим с този отбор. Няма как да съм доволен от представянето на тима и от работата на треньорите. Един отбор е едно цяло – треньори, състезатели и най-накрая идва и президентът. Всички сме в кюпа, само че аз съм най-потърпевш”, продължи шефът и допълни, че играчите са професионалисти и всичко ще рефлектира върху техните възнаграждения.
“След като си професионалист, не си такъв само да взимаш, но и да даваш. Като не даваш пък, няма да взимаш, много са прости нещата”, недвусмислено се изказа Георгиев.
Играчите и треньорският щаб имат съвсем кратко време, за да променят играта и статистическите си показатели. В неделя, на 9 февруари, от 18 ч. нашите гостуват на “Спартак” /Пл/, където почти винаги имат проблеми. Букмейкърската къща Sportingbet определи коефициент от едва 1.22 за успех на “Рилецо”, докато ставката за домакинска победа е 3.40. Следващата седмица пък тимът ни приема лидера в шампионата “Лукойл Академик”, а след това започва турнирът за купата на България, където съперник ще ни бъде “Балкан” или “Левски”.

Leave a Reply