Новини, Шарен свят

Годишен хороскоп: “Имате вяра – имате всичко!”

Годината на Нептун: “Имате вяра – имате всичко!”

Ако 2013-а – Годината на Венера, ни донесе нови потоци енергия на хармонично развитие, то в предстоящата Година на Нептун ще получим повече яснота за процесите на илюзорната човешка сетивност. Сигурна съм, че за много хора изминалата 2013 г. е била по-хубава от всяка предишна. За мнозина очакванията са преминали в настоятелност и активност, понасяйки разочарованията на предтавата за очакване. Вероятно много хора разграничават илюзията на очакването и вярата на надеждата. Това е много важно осъзнаване.
Творческата енергия на Венера пробуди много хора за техните таланти, умения и новотворчески желания. Хармоничното случване не познава добро и зло, то е енергия, която подпомага и усилва лични подбуди, мотиви и желания. Чрез събития и познанства ни разкрива в какво се забъркваме, какви усещания ни владеят и как те ни въвличат в различни аспекти и сфери.
Негативните чувства ни въвличат в едно, позитивните в друго, но и двете ни водят към определени действия и ни поднасят съответните ситуации, в които да се проявят. Венера – планетата на красотата, естетиката, хармонията и любовта, проправи път и даде яснота на чувствата, които ни владеят.
Каквото и да се е разпаднало в живота ни през 2013 г., то е за наше добро.
Естественото никога не се губи – нито в живота, нито в природата – то е вечен кръговрат. Разпада се само това, което не се гради в любов и от любов.
В Годината на Нептун ще продължи това разпадане като плод на илюзията на човешкото познание. Ще продължи и нашето осъзнаване и ще се засили вярата ни. Планетата е доста отдалечена от нашата Земя, извън познатата ни Слънчева система. Нептун е отвъд нашите граници на познатото, видимото, изявеното, отвъд логиката, отвъд фактите и тяхното приложение, отвъд следствието.
Нептун намира символика в числото 7 и виолетовия цвят, в човешкото въображение и фантазии. В човешката биология енергията на Нептун се свързва с ендокринната система, жлъчката, с вегетативната нервна система – регулира функциите на вътрешните органи, лимфната течност и нейната плътност.
На психологическо ниво ни подава информация и чувство за идентификация.
Ако Юпитер ни дава личностна самоидентификация – т. е. чувството за личност, Нептун прави точно обратното – размива това чувство за самоличност, познато като човешки социум, сбор от човешките преживявания на избраната от нас личност. Юпитер предлага “ролята, която искаме да изиграем”, а Нептун обезличава тази “роля –личност”, която сме си изградили. Свръхсъзнанието, с което можем да се свържем и да постигнем личностна цялостност, излизайки от съзнанието на дуалността.
И каквато и роля да сте играли в миналото или да са ви отредили, времето на вашата цялостност е дошло. Излизаме от всяка илюзия за ограничение, за време, за личност, за роля, навлизаме в “мъглата” на непознатото, неограниченото, несигурното и неявното. И в същото време познато, но на ниво душа.
Човешкото същество не е съставено само от 5-те си сетива и е част от едно много по-голямо космическо семейство, освен слънчевото, което има – част от цялостно Божествено съзнание, до което имаме достъп без ограничение, стига да пожелаем. Това е част от Божествена воля, която да проявим чрез собствената си лична сила, частица от необятната Божествена любов, с която да изпълним себе си.
Навлизаме в годината на Божественото съзнание и всяка неяснота и неразбиране ще бъдат изявени на показ. Всяка грешка ще може да бъде осъзната, за да не се повтаря повече. В годината на числото 7 ще избираме между пътя на страданието и пътя на радостта.
Времето е самобитно, но силите, които ни водят по пътя, са валидни.
Преминаваме границите на собственото съзнание, за да се слеем с Божественото.
Който има в себе си смирение, има и самоувереност.
Ще преминем отвъд границите на всяко ограничение, едва когато сме опознали собствените си ограничения. Ще бъдем смирени и възхитени от красотата на света едва когато сме опознали грозотата на собственото си творение.
Ще бъдем свободни, едва когато познаем страха в собствените си представи и умове, които са твърде ограничени.
Седем и виолетовият цвят са символ на духа, който присъства и твори в нашите човешки тела. Пътят на страданието е път на душата, която избира да следва човешката си воля, а пътят на радостта е път на душата, която избира да следва Божествената воля. Практически няма два пътя, а само един и той е този, поради който изобщо съществуваме. Но вървенето по него е различно.
Забравете “ролята” си и се впуснете в истинското преживяване на Духа – без грим, без маска и без товар, без страх от провал или успех, просто заради живота. Преминете границите на собствената си личност и бъдете този, който сте – един свободен дух, който се забавлява и се радва на Живота.
Живейте себе си, независимо как ви изглеждат нещата, защото човешките пет
сетива са само прелюдия към истинското ни същество.

ОВЕН – През годината ще имате многобройни и необичайни ситуации, в които да проявите своята настойчивост, изобретателност и силна чувствителност. Особено през пролетните и есенните месеци, когато е възможно да имате изострена интуиция и повишена бдителност. Интересни ще бъдат повтарящи се обстоятелства като поредица от въможности и шансове. Важни ще бъдат партньорствата от всякакъв характер, при общуването в които ще търсите съмишленици и сродни души. От средата на февруари ще усетите и първите импулси за общуване и активност. Повече пътувания и ползотворни срещи ще имате през април и май. Годината ви вещае успехи при преговори и бизнес начинания. През юни бъдете внимателни към личните си страсти и предпочитания. Повишена влюбчивост и чувствителност могат да ви владеят. Август и септември са месеци на висока активност от всякакъв характер. Търсете сродни души, ще изобилства от такива около вас. Октомври ще предложи повторения на събития от миналото, можете да се възползвате максимално. Важно е да знаете какво точно искате и да постоянствате. Ноември и декември са особено ползотворни и предлагат шансове за неочаквани придобивки. Здравето ви през годината ще се влия от психологическото ви състояние и настройка. Избягвайте депресивни мисли и се предпазвайте от емоционален стрес. Регулирайте кръвното си налягане, правете повече разходки сред природата, общувайте с добронамерени хора. Възможни са хронични и внезапни възпалителни процеси, които ще преминават бързо.

ТЕЛЕЦ – До средата на февруари ще се финализират процеси, които са започнали в миналото. Можете съзнателно да приключите част от тях, а други да продължите, като внесете промени. Търсете и общувайте с хора, които ви подкрепят и разбират вашите чувства, проекти и усилия. Март и април са месеци с особено благоразположение, бъдете активни и целенасочени. Използвайте силната си интуиция и се ползвайте от съветите на по-опитни хора. През май са възможни подготвителни процеси за оформяне на дългосрочни партньорства и връзки. Юни и почти целият юли са важни за реализиране на ваши желания и цели. Обърнете внимание на общуването си и хората, които присъстват в живота ви. Август е важен, тъй като предлага повторение на отминали събития и срещи. Ако нещо се бави, обърнете внимание на причината. Може да продължи и през септември, за да имате време да промените гледната си точка. През последния месец ще имате важни запознанства и срещи с хора, които ви помагат по пътя към поетите цели. Октомври и ноември са месеци, в които е нужно да бъдете максимално активни, практични и постоянни. Повишената сензитивност ще ви помага при всеки избор и желание. Втората половина на ноември и целият декември са месеци на важни решения, които да вземете и дори да смените целите. Време за нови проекти. Здравето може да ви създава проблеми от психофизиологична гледна точка. Ако поддържате нормален апетит, физическа активност и спите добре, не прекалявате с емоционалните и сексуални страсти, ще бъдете в добра кондиция. Пазете се от прибързаност както при психическа, така и при физическа дейност.

БЛИЗНАЦИ – Годината може да бъде успешна в много отношения, стига да си поставяте ясни цели и да не се разпилявате в много посоки. Още в началните месеци ще усетите подем и енергичност, което ще ви помага в начинанията. Предпазвайте се от конфликти и спорове през февруари, както и да доказвате правотата си. Учете се от различните мнения и гледни точки, защото това ще ви помогне през март. Ще можете да намерите сродни души, които ще ви подкрепят в определени обстоятелства. Април може да бележи финализиране на някои желания, както и нови идеи. Нещата могат да се случват лесно и с по-малко препятствия. Май и юни могат да ви поднесат случки и хора от миналото, които имат своята определена роля и цел. Чувствителни сте през юли и лесно привличате приятни и неприятни ситуации. Важни срещи и познанства ще бележат ново начало или начинание, което продължава и през август. Септември и октомври са силни месеци за вашите краткосрочни и дългосрочни планове. Ноември и декември са подходящи за промени, нови подходи и решения. Бъдете адаптивни, гъвкави и старателно концентрирани. Не изпускайте от поглед целите, но приемете всяко неочаквано събитие като възможност и шанс. Здравето е добро, като не са изключени възпалителни процеси и хронични оплаквания. Пазете се от простуди, ползвайте билкови продукти и алтернативни методи за лечение. Осигурявайте си самостоятелност и почивка, тъй като психически сте уязвими и твърде чувствителни. Бъдете физически активни и подвижни.

РАК – Годината е ползотворна както откъм събития, така и откъм емоции. Важна е промяната във вашата гледна точка и реакцията на всяко обстоятелство. До средата на юли може да не усещате рязко промените, но бъдете готови за тях. Вашето психологическо състояние е променливо и нестабилно поради вродената ви емоционална чувствителност. Затова е добре да се научите да се подържате в стабилна уравновесеност. Общуването и партньорствата ще бележат върхове и спадове, участвайте съзнателно и разумно в тези начинания. Ще имате нови ползотворни срещи, познанства и връзки, чрез което да опознаете и съсредоточите върху важните за вас неща. Нови предложения или договори, споразумения, можете да очаквате почти през цялата година. През март, юни, август и октомври са възможни необичайни ситуации или условия. Просто ще има дни, в които ще се чувствате в отлична форма, и други – на изтощение и умора. Ваша е задачата да се погрижите за здравето си, както физически, така и психически. Повишената ви чувствителност ще е валидна през цялата година, но през летните и зимните месеци ще е доста по-висока. Мнозина от вас любовта и партньорството ще ви зарадват с изненадващи моменти. Изяснявайте навреме всяко недоразумение, защото това ще бъде от изключителна важност. Около септември и октомври ще имате шансове за промени там, където ги желаете. Спомнете си за какво сте мечтали и какво е настоящето ви, миналото ще напомни за себе си. Вземете превантивни мерки за здравето си, намалете теглото, ако е необходимо, ограничете се и проявете самодисциплина. Възможни са ентереологични проблеми, мигрена, хронични болки в ставите и скелета.

ЛЪВ – Годината предоставя шансове за очаквани и неочаквани промени. Вашето поведение ще определя в голяма степене и самите резултати. Психологическото ви състояние е това, което може да ви подведе в дадена ситуация. Опитайте се да използвате опита си, но също да сте уверени в интуицията си. Неща от миналото, за които сте забравили, ще ви напомнят за себе си през първите месеци от годината. Януари и февруари могат да се окажат провокативни от гледна точка на емоции и чувства. Март ще насочи вниманието ви към любими неща и хора. Април ще предостави възможност за съвместно партньорство, връзки и пътувания. Май ще ви донесе конкретни резултати от минали действия. Юни може да използвате за приключване на нещо старо или да решите минали проблеми. От юли до края на годината и дори през следващата до август ще имате изключително благоприятни положения. Това са месеци, в които има необичайни шансове, късмет, възможности за придобивки и положителна промяна. Есента и зимните месеци са времето, в което можете да продължите новото и да постигнете трайни резултати. Годината ще бъде продължение на предприетите от вас промени, но в същото време и ще преустанови минало статукво. Ще се финализират сделки, проекти и желания, които са изпълнили своето предназначение. Бъдете психически здрави, като си осигурите балансирана почивка и работа. Ако имате съвместни юридически и делови проекти е добре да ги преразгледате. За мнозина от вас ще има ново начало в любовта, в съдружията, в бизнес начинания. Здравето ви има нужда от внимание. Ограничете натоварването и внимавайте как се храните и какво пиете. Възможни са леки възпаления, психическа преумора, вариране на кръвното налягане. Вземете превантивни мерки, не чакайте.

ДЕВА – Много от вас ще използват годината за преход, а други – за установяване на вече направени промени. Чувството ви за практичност може да намери широк диапазон от варианти за приложение. Ще можете да внедрите своите способности в работа, бизнес или хоби. Годината ще изобилства и от шансове за нововъведения, за учене, за пътувания и придобиване на нови знания. След средата на годината ще имате повече увереност по отношение на своето място в света и собствените си способности. Януари и февруари ще предложат повече активност и общуване. Март и април ще провокират вашата самоувереност и целите, които следвате. Ако психологически сте адекватни, ще съзрете неочаквана възможност или предложение. През май и юни има условия за променливост, но също и за установяване на това, което желаете. Овладейте мисловната си настройка, защото някои неща са единствено в ума ви. Отваряйте си очите широко и се оглеждайте за шанс, който и в миналото сте имали. Търсете и не отказвайте ползотворни партньорства и предложения за сътрудничество. Летните месеци са заредени с много енергия, която можете да използвате за постигане на целите. Опитайте се преди края на ноември да завършите или уточните краткосрочните си цели. Бъдете дисциплинирани в собствените си усилия. През октомври бъдете внимателни в общуването и връзките си, ще има нещо важно и полезно за вас. Погрижете се за психологическото си състояние, нервите ви може да са изострени. Бъдете физически активни, разхождайте се и общувайте с хора, които ви обичат.

ВЕЗНИ – През цялата година са възможни противоречия и противопоставяне. Всичко това има за цел да ви доближи до мечтаното и търсеното от самите вас. Ще се наложи по един или друг начин да подхождате различно и така да обогатявате гледната си точка. Още в първите месеци на годината ще има възможности да прецените и анализирате различните мнения и мислене на хората. В началото на март може рязко да се промени статуквото, традицията, която приемате като даденост, да отстъпи. Чувствителността ви ще бъде повишена и ще можете да проявите своите способности и опит. Ще има благоприятни моменти и най-вече хора, които да подкрепят вашите идеи. Общуването ще е доста интуитивно през април, така че да можете да се доверите на собствените си усещания. Ще намерите сродни души, съмишленици и подкрепа, стига да решите да споделяте. Май и юни са месеци с обърнато значение – очакванията ви може да нямат резултат. Възможни са изненади и необичайни обстоятелства, от които да извлечете успех, стига да бъдете отворени и да се отнасяте съзнателно към целите. Пътувания, новини или гостуване през летните месеци ще бележат едно ново начало или ще променят настоящето в положителна посока. След средата на юли ще се появяват много интересни предложения и срещи с творчески настроени хора. Можете да чертаете планове за близкото бъдеще със съвместни проекти. Ако имате да решавате юридически дела, годината е изключително подходяща за това. Есенните месеци носят изглаждане на недоразумения, което ще стане главно чрез общуване, контакти. Опирайте се на опита и чувствителността си и вярвайте в себе си. Така през ноември ще получите реални плодове от усилията си. Здравето може да ви създава леки проблеми, което ще ви напомни да се грижите добре за себе си. Осигурете си почивки и вземете мерки за нервната си система.

СКОРПИОН – Ще имате своите моменти на радост и разочарование. Ще се стремите към подобрения в живота си, но ще осъзнаете и какво е всъщност доброто за вас. Още през първите месеци от годината до към началото на март ще имате моменти на анализ и преценка. Това ще дойде във връзка с определени събития и най-вече от взаимоотношенията ви с хората. Не се колебайте да търсите помощ и подкрепа от опитни хора и от люде, които наистина ви обичат. Внимавайте с вашата самонадеяност или мнителност през февруари, за да не пропуснете благоприятни срещи и познанства. След средата на юли можете да бъдете по-настоятелни в своите желания и действия. Обръщайте внимание на хората, които се появяват в определени моменти от живота ви, особено през летните месеци. Ще ви занимават семейни и любовни дела, чувства и емоции. Възможни са краткотрайни срещи и раздели, които имат своята цел и полза. Въведете ред и режим в храненето и емоционалните си състояния, за да си спестите здравословни проблеми. Възможни са леки хронични оплаквания, нарушено кръвно налягане, главоболие, мускулни, храносмилателни проблеми. Месеците май и юни могат да се окажат леко конфликтни, хората трудно да ви разбират. Проявете търпение към различията и следвайте целите си. Ще намерите удовлетворение през август. Осигурете си време за почивка и отдих. Към края на ноември можете да се заемете с проекти, предложения и съдружие. Ще имате възможност за контакт с новости и подкрепа в начинанията. Декември ще ви бъде ползотворен, заложете на опита си. Вяра ще ви е нужна при всяка стъпка, независимо от очакванията. За мнозина от вас годината предлага пътуване и дори преместване на ново място, както и съвместно съжителство, брак.

СТРЕЛЕЦ – За вас годината може условно да се раздели на две части. През първата ще има повече активност в общуването и междуличностните отношения. Умственото напрежение може да ви дойде в повече, особено през февруари, макар че точно тогава ще имате и повече успешни преговори. През втората част на годината, след първата половина на юли, ще имате физическа активност. Това означава, че графикът ви може да бъде запълнен с много тичане “напред-назад”. Март и април се подгответе за съзнателна активност, като вие ще сте тези, които да пренасочват събитията, независимо от условията. Летните месеци ви носят неочаквани развръзки и повече изненади от всякакъв характер. Заложете на добрите си връзки и хора, които ви подкрепят в намеренията и целите. Есенните месеци са подходящи за повече пътувания, срещи и сътрудничество. Ще имате предложения, които не бива да разглеждате едностранчиво. Много незначителни неща ще се окажат от изключително важно значение за близкото ви бъдеще. Опитът ще ви помогне през ноември и декември, бъдете уверени и бързи, но не и самонадеяни. Здравето ви ще има нужда от внимание, като не са изключени възпалителни процеси и хронични болки. Някои неща и хора от миналото ще напомнят за себе си, за да преодолеете собствената си инерция и страхове. През цялата година бъдете внимателни по отношение на договорите, под които слагате подписи.

КОЗИРОГ – Годината може да ви предложи утвърждаване на повечето цели. Силно влияние от миналото ще се чувства във всяко отношение и начинание. Това може да означава, че е добре да завършите дела, чувства и мисловни модели. Още през януари и февруари ще усетите известен натиск върху вас. Съзнателните ви действия могат да променят условностите, но не и мислите на хората. Общуването ви и връзките ще имат съществено значение за постигане на желанията. След първата седмица от март ще има шансове за интензивни договорки, но също и повишена чувствителност от ваша страна. Важно е да не позволявате на емоционалната си неуравновесеност да влияе върху крайни решения. Търсете сродни души и хора, които ви подкрепят, независимо дали ви разбират. През април ще започнете начинание, което може да даде реални резултати през май. Отваряйте си очите при подписване на документи и не поемайте чужда отговорност. Летните месеци могат да бъдат успешни и ползотворни, леко и ненатрапчиво да постигате своите желания, стига да не изпадате в депресивни състояния. Пазете се от мързел, който може да ви изглежда като почивка, но всъщност да е пълен застой. Движете се активно физически, а психически се зареждайте с любими занимания. Здравето ви може да налага известен хранителен режим. Внимателно подбирайте козметичните продукти. След средата на юли може да имате неочаквани и необичайни усещания. Обърнете внимание на потребностите си от всякакъв характер. Възможно е усещане за повторение през есенните месеци, използвайте го разумно, приемете го като втори шанс. Ноември и декември са особено благоприятни за активност и пълно използване на собствения ви опит. Ще имате срещи и контакти с хора, които умеят и желаят да ви помогнат. Не пренебрегвайте вярата си, защото тя ще ви е най-нужна там, където всичко останало не върши работа.

ВОДОЛЕЙ – За мнозина от вас годината може да се окаже преломна и съдбовна. Може да смените попрището на работа, местоживеенето или приятелския кръг. Важното, което ще стане, е промяна в собственото ви съзнание и възприемане на различното и неразбираемото за вас. Още през първите месеци на годината и докъм средата на юли ще има условия и обстоятелства, които да ви подскажат и хода на повечето събития. Изяснете си какво и как зависи от вас и следвайте интуитивните си усещания и разума. Емоционалното ви състояние може да бъде твърде нестабилно през лятото, от което да се влоши психическото ви здраве. Вземете мерки срещу стомашните си неразположения и болки в кръста или крайниците, които са хронични. Възможни са разочарования от личен характер, които ще повлияят и върху цялостното ви поведение. Възможни са и обрати, които ще ви отворят очите и сърцето. Пътувания, покани и гостуване през есенните месеци ще ви изненадат приятно. В любовните и партньорските отношения ще има необичайни ситуации и непредвидими решения. Опитайте се да бъдете постоянни в чувствата и целите, обуздавайте независимото си мнение и не убеждавайте другите в своята правота. През октомври използвайте опита си, за да постигнете желан успех. Зимните месеци могат да бъдат естествено продължение на пролетните. Това, което не се е случило в миналото, ще може да се случи тогава. Погрижете се за кръвното си налягане, възможни са проблеми с венозната система.

РИБИ – Вие навлизате в най-голяма пълнота в свои води и територия. Многопластови са нещата. Голяма проницателност и висока сензитивност ще имате през цялата година. В известен смисъл вие влияете върху миналото си, за да промените бъдещето си и това става именно сега. Мнозина от вас ще бъдат последователни в начинанията и плановете си. Други ще направят точно обратното. Така или иначе, ще внесете новости и ще предприемете сами промените. Още през първите месеци от годината ще се ориентирате по обстоятелствата, чието начало е поставено още през 2013 г. Можете да разчитате на подкрепа, стига да споделите своите страхове и чувства. Още през април ще имате благоприятни предпоставки за осъществяване на вашите идеи и планове. Овладейте силните емоции и решавайте разумно. Предложения и договорки ще провокират вашите убеждения и вяра. Май ще предложи срещи и контакти, които в никакъв случай не подценявайте. Има нещо важно и благоприятно за вас и близките ви хора. Летните месеци могат да се окажат своевременно завръщане към миналото. Използвайте това време за промяна, приключване на дела, изясняване на отношения, прощаване на грешки, за да можете да продължите напред и през есенните месеци да осъществите своеобразни “втори възможности”. Септември може да наподобява на март със своите повторения на обстоятелства или хора. Здравето ви е стабилно, но са възможни хронични бъбречни или уринарни оплаквания, възпалителни процеси. Вземете необходимите мерки, като си създадете хранителен, психологически и физически режим. Ноември и декември ще ви изненадат с гледни точки и срещи.

Даниела Ангелова
астропсихолог

Leave a Reply