Други, Новини, Спорт, Футбол

„Големите” детронираха „Холандците” на есенния турнир по мини футбол

Самоков има своя нов шампион по мини футбол! След дълги години на господство в правоъгълника „Холандците” бяха свалени от върха от отбора на „Големите”, който спечели есенния турнир, организиран от Спортния комплекс със стопанин Георги Георгиев в двора на Спортното училище.
Общо 8 състава се включиха в надпреварата и играха на принципа всеки срещу всеки между 28 септември и 13 октомври. Впоследствие – на база класирането на участниците, бяха определени четвъртфиналните двойки, играли по метода на директните елиминации.
В първия полуфинал „Шивачите” записаха убедителен успех с 5:1над Young boys, а драмата остана за дългоочакваната среща между хегемона „Холандците” и претендентът – „Големите”. В крайно драматичен и интересен сблъсък двата тима завършиха 3:3 в редовното време, а след изпълнение на дузпи за финала се класираха „Големите”. Там те надделяха също толкова трудно над „Шивачите” с 3:2 и спечелиха триседмичната проява. „Холандците” пък трябваше да се утешат с третото място след победа над Young boys с 5:2.
„Големите” излъчиха и най-добрият играч в първенството – бившият младежки национал Красен Николов, който доскоро защитаваше цветовете на „Холандците”. Бившият му съотборник Даниел Дюлгорев грабна приза за голмайстор на турнира с 16 гола, а за най-добър вратар бе определен Ангел Джоргов от „Шивачите”.
Първите четири отбора в класирането заслужиха красиви купи и парични премии от организаторите, а всички състави получиха и оригинални футболни топки от кандидата за трети кметски мандат Владимир Георгиев.
По време на последния за годината турнир по мини футбол в Самоков бяха определени и бъдещите участници от общината в националния турнир „Лига България” – „Големите”, „Шивачите” и „Холандците”.

Leave a Reply