Голям пожар изпепели покрива на триетажна къща в центъра на Самоков

Пожар в подпокривното пространство на триетажна къща на ул. „Граф Игнатиев” в града ни унищожи на 13 септември вечерта покривна конструкция на площ от над 100 кв. метра.
Огънят е пламнал най-вероятно поради неправилно боравене с електрически уред. Живеещ в къщата се опитал да гаси сам пламъците. Една от двете газови бутилки, намиращи се наоколо, се взривила, разрушила част от покрива и огънят се разраснал. Това е станало, когато пожарникарите били вече вътре в помещението.


Междувременно живеещите в къщата, включително трудно подвижен мъж, били изведени.
Сигналът за запалването бил подаден в Районната служба за пожарна и аварийна безопасност към 20 ч. На място веднага била изпратена кола с трима пожарникари. По-късно, както видя на място и представителя на „Приятел”, на помощ на колегите си дойдоха още 10 пожарникари с нови два противопожарни автомобила.
Пожарът бе потушен за около два часа.
По случая полицията води разледване.
Само час по-късно огнеборците гасиха пожар и в Алино, в селскостопанска постройка на площ от 150 кв. метра, пълна с бали сено.
Така, изпълнявайки дълга си, пожарникарите посрещнаха своя професионален празник – 14 септември, Кръстовден. По каприз на съдбата пламъците лумнаха точно през Седмицата за пожарна безопасност /10 – 16 септември/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*