Баскетбол, Новини, Спорт

Голям “Рилски” изненада шампиона “Лукойл Академик” насред София – 85:83

Върнън Тейлър

Мъжкият тим на “Рилски спортист” шокира баскетболната общественост в страната с победата си с 85:83 над “Лукойл Академик” в контрола, играна в столичната зала “Универсада”, но пък даде свидна жертва дни преди старта на шампионата в Националната баскетболна лига.
След бляскавия успех над “студентите” се оказа, че едно от новите попълнения в редиците на самоковци – Върнън Тейлър, има два избити зъба. Причината – тежък удар от противников състезател в началото на срещата.
“Това е огромна загуба за нас, защото Върнън е сред най-добрите ни играчи и на него ще се разчита много. Дано бързо успее да се възстанови”, пожелаха си в лагера на “Рилецо”.
Американецът ще претърпи спешна интервенция в София в близките часове, след което ще стане ясно дали ще може да вземе участие в първия мач от новия шампионат срещу “Черноморец” на 19 октомври.
Извън неприятната новина четата на Росен Барчовски показа, че няма да се примири с периферна роля в първенството. Представителите на рилския град бяха напълно равностойни на шампиона през почти цялото времетраене на двубоя, а победните 2 точки, реализирани със сирената от Корин Хенри само показват амбицията и желязната психика, която притежава отборът.

Leave a Reply