Гол от центъра на Ивайло Захариев-Пиф не бе достатъчен за успех на „Рилски”

„Рилски спортист” и „Хебър” /Пазарджик/ завършиха 2:2 в двубой от 12-ия кръг на Югозападната Трета лига. Мачът се игра в събота, 21 октомври, на ст. „Искър”, пред едва стотина зрители, тъй като явно голяма част от любителите на футбола бяха предпочели да проследят по същото време по телевизията дербито на Първа лига между „Левски” и ЦСКА-София /също завършило 2:2/.
Халфът Ивайло Захариев-Пиф откри резултата в полза на „Рилски” с изкусен прехвърлящ удар от центъра, сварил неподготвен стража на гостите в 41-ата мин. Фортуна обаче обърна гръб на съотборника на Пиф Виктор Младенов, нацелил греда след марково изпълнение на пряк свободен удар през втората част. Късметът съвсем напусна сърцатия ни играч в 76-ата мин., когато той си отбеляза злощастен автогол за 1:1. Три минути по-късно голмайсторът на „Рилски” Петко Петков отново изведе тима си напред в резултата с атрактивен удар с левия крак след центриране отляво. Ангел Лачов донесе точката за „Хебър” в последните минути на мача с удар отблизо за 2:2.
От щаба на домакините имаха претенции за неотсъдена дузпа за нарушение срещу голаджията Петков при резултат 1:0.
Равенството не удовлетвори амбициите за победа и на двата състава, като остави „Рилски” на 10-а позиция в таблицата с актив от 15 т., докато пазарджиклии се свлякоха на 4-о място с 25 пункта.
В следващия кръг възпитаниците на Венцислав Арсов гостуват на петия в класирането – „Миньор”. Сблъсъкът в Перник е на 28 октомври, събота, от 16 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*