Баскетбол, Новини, Спорт

Гордост! 12-годишните момичета станаха държавни първенци по баскетбол

Школата на „Рилски спортист” продължава да се доказва като една от най-качествените в българския баскетбол. Днес съставът на 12-годишните момичета спечели републиканското първенство, на което бе домакин. Възпитаничките на младата наставничка Маргарита Маринкова надделяха на финала над „Нефтохимик” /Бургас/ в „Арена Самоков” с категоричното 57:40.
Самоковки играха задружно и борбено, демонстрираха и отлични индивидуални пробиви. Победата все пак не дойде така леко, както показва сравнително голямата разлика. Мачът вървеше кош за кош, но силна серия в началото на последната четвърта част позволи на нашите момичета да се откъснат в резултата.
Десетки зрители – предимно родители, роднини и приятели на спортистките, изригнаха след финалната сирена. Момичетата пък се прегръщаха по игрището и се радваха наистина по… детски.
Общо 16 тима си оспорваха медалите в зала „Самоков”. Нашите записаха пет победи, за да стигнат до решителната битка с „Нефтохимик”. В своята група „Рилски” се справи с „Вихър” /Вълчи дол/, „Левски” и „Локомотив” /София/, на четвъртфиналите победи „Дунав”, а на полуфинала срази „Славия”. „Белите” пък отстъпиха в спор за третото място на „Левски”.

Делян Василев

Leave a Reply