Горското сезира прокуратурата за нарушения край Поповяне

Снимка: архив

От Държавното горско стопанство в Самоков са сезирали Районната прокуратура за установени нарушения в горите край Поповяне. В сигнала се посочва, че на 14 март горски служители са констатирали нарушения в землището на Поповяне – в горски територии, които са държавна и частна собственост.
Забелязани били следи от товарен автомобил, водещи до цех за преработка на дървесина в края на Белчин. По следите в обратна посока служителите стигнали до местността Турски дол, където открили група роми, сред които и стар свой познайник. На място била установена сеч на дървесина без контролна горска марка и без позволително.
Когато поели след това към Белчин, горските видели, че срещу тях идва същата група роми. Те обяснили, че началникът им ги е пратил в Турски дол, за да отсекат няколко дървета на пътя.
По данни на Горското стопанство обемът на незаконно отсеченото възлиза на 39 куб. м. От тях 28 куб. м са едра строителна дървесина от бял бор, 3 куб. м – средна строителна бялборова дървесина и 8 куб. м – едра строителна дървесина от смърч. Общата стойност на отсечената дървесина възлиза на 4 560 лв. без ДДС.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*