Новини, Спорт, Футбол

Гостуваме на „Германея” в регионалното дерби в неделя

Иван Иванов /на преден план/ е сигурен за мача в Сапарева баня, докато Росен Пътников /отзад/ продължава да се възстановява от операция на коляното.

Само 30 км ще трябва да пропътуват футболистите на “Рилски спортист” в предстоящия 12-и кръг на Югозападната “В” група. Възпитаниците на Петър Аджов гостуват на “Германея” /Сапарева баня/ в опит да се измъкнат от незавидната 14-а позиция, която заемат във временното класиране. Двубоят е на 2 ноември, неделя, от 14 ч.
Това е и най-кратката дистанция, която предстои на отбора ни до края на есенния полусезон. Най-дългото разстояние, което самоковци вече преодоляха, бяха 190-те километра до Хаджидимово на 2 октомври.
Тимът от Сапарева баня до скоро бе сред изпадащите, но неочаквана победа над “Вихрен” насред Сандански с 2:1 го изкачи на 12-о място в подреждането, с точка повече от “Рилски”.
Официален дебют с оранжевата фланелка се очаква да направи най-новото попълнение Борислав Гюлеметов. Универсалният футболист бе картотекиран във Футболния съюз още за срещата с “Витоша” /Бистрица/ в миналия кръг, но тя, както се знае, пропадна заради обилния снеговалеж.
Аут за сблъсъка с “Германея” са двама от защитниците ни – Росен Пътников и Венцислав Димитров. Първият се възстановява от операция на менискус, а Димитров изобщо не тренира със съотборниците си през седмицата след получено наскоро комоцио.
Управата на “Рилски спортист” отправи междувременно специална благодарност към кмета Владимир Георгиев и предприемача Емил Кривошиев за проявената загриженост към отбора и осигурената морална и финансова подкрепа.

Leave a Reply