Новини, Шарен свят

Готово е мобилното приложение на Общината

Мобилно приложение на Общината може да инсталирате от Google Play.
След инсталирането изберете начина, по който да влезете в него. След синхронизацията вече може да се ползва. Така се прави още една крачка към предоставянето на лесен достъп до полезна информация на гражданите и гостите на общината. Наред с актуалните контакти, обяви, услуги и др., чрез получаване на съобщение ще бъдете информирани за всичко важно и интересно, което става или е предстоящо в града и района.
Информацията в мобилното приложение е групирана в няколко секции с подраздели. След натискане на съответния раздел отваряте подраздели и избирате интересуващата ви информация. Друг начин е, като в търсачката (най-отгоре в основното меню) напишете ключова дума и натискайки върху желания резултат, отивате направо в търсената секция.
Ако търсите обект /учреждение има физически адрес/, под снимката ще има лента „Карта и навигация”. Ако натиснете върху лентата, картата ще се отвори и ще видите местоположението на обекта, а с бутона „Навигация” ще получите инструкции как да стигнете до него. Ако даден обект е обозначен на картата, в горния ляв ъгъл на снимката ще е изписано разстоянието, на което се намира, смятано от местоположението ви в момента.
Ако е приложимо, под лентата „Карта и навигация” ще има друга лента с някои или всички от следните бутони: „Обади се” (може да се обадите на посочения телефон; таксува се според тарифния ви план), „Уеб страница” (за отиване направо на посочената официална уеб страница), “E-mail” (за да изпратите имейл от телефона си).
В раздел „Община Самоков” можете да се свържете с кмета на общината и със заместник-кметовете. Може да запазите и час за посещение при кмета направо от вашия телефон. В подсекция „Дирекции и дейности” може да се запознаете с дейността и услугите, които предлагат отделните дирекции в общинската администрация. От този раздел на приложението можете да сваляте и документи на вашия телефон. В подсекция „Кметове и кметски наместници” са посочени всички кметове на села в общината, заедно с възможностите за контакт. В „Общински предприятия” и „Други дейности” можете да се запознаете накратко с дейността на съответните предприятия и да влезете в контакт с тях.
Раздел „Общински съвет” дава информация за общинските съветници, комисиите, както и за последните решения на местния парламент. За по-предишни решения на Общинския съвет е предоставен линк към страницата на Общината.
В раздел „Актуални обяви” може да се информирате за всички актуални търгове, конкурси, покани и др.
Раздели „Детски градини и училища” и „МБАЛ Самоков” дават информация и контакти за тези институции.
Раздели „Туристически информационен център” и „Забележителности” са насочени предимно към гостите на Самоков и района. Тук можете да се информирате за местата за настаняване (включително да направите резервация), за заведения, услуги и др. Всички забележителности са означени на картата и (където е приложимо) са посочени работно време, цени и контакти.
Раздел „За спорта” е с два подраздела – „Спортни клубове” и „Спортни съоръжения”. Освен обща информация и контакти разделът за спортните клубове съдържа и специфична информация, предоставена от всеки клуб. Спортните съоръжения са посочени на картата заедно с конкретна информация за всяко от тях.
„Събития-календар” е раздел, в който по месеци са посочени по-важните, предварително планирани, прояви в общината.
От раздела „Разписание Автогара Самоков” можете да се информирате за часовете на тръгване и пристигане на автобусите от и до Самоков по различните направления.
От Общината заявиха, че очакват отзиви и евентуални предложения за включване и на нови раздели.

Leave a Reply