Новини, Шарен свят

Градинката пред Дома за стари хора ще придобие нов облик

Както вече „Приятел” писа, Общината е разработила цялостен проект за обновяване на градинката пред Дома за стари хора „Сем. д-р Калинкови”.
В занемарения в последно време малък парк ще бъдат оформени алеи и места за отдих. Ще бъде изграден и детски кът, съобразен с новите, по-високи изисквания за безопасност. Предвижда се още да се оформят зелени площи и красиви цветни лехи, които ще придават още по-хубав вид на това място, което се намира покрай самата главна улица, близо до изхода на града ни по посока на Боровец.
Специални грижи ще се положат за избиране на най-подходящото място за паметника на Христо Ботев и за подходите към монумента.
В градинката ще бъдат монтирани беседки и други временни обекти.
Част от разработката включва реконструирането и на пространството пред входа на Туристическата градина, където има предложение да се издигне паметник на Петър Попангелов-старши.
Нововъведенията заедно с изграденото наскоро кръгово кръстовище в съседство ще представляват според замисъла на специалистите единен комплекс.
Предстои планът да се обнародва в „Държавен вестник”. С проекта Общината ще кандидатства пред програма „Красива България” за финансиране.

Leave a Reply