Новини, Шарен свят

Грамадни опашки се извиха за смяна на документи в полицията

Снимка: www.rila.tv

Издаването на нови документи за самоличност в Районното управление на полицията в града ни след Нова година е силно затруднено. Пред паспортната служба се извиват огромни опашки от десетки хора, чака се с часове, граждани и служители се изнервят.
Наистина валидността на много документи за самоличност изтича по едно и също време, но от РУП нееднократно през миналата година призоваваха гражданите да не чакат във връзка с това последния момент, а по-навреме – още през лятото или есента, да си подменят документите. Тогава това можеше да стане доста по-бързо и спокойно. Явно обаче призивите не са дали желания ефект.
На всичко отгоре част от служителите се разболели и това наложило, макар и с известно закъснение, на тяхно място временно да се командироват колеги от областната дирекция. Ръководството на управлението е предприело вече мерки и за по-добър ред и организация на опашките. В службата са отворени и три гишета, за да се облекчи работата.
По официални данни през миналата година в РУП-Самоков са изготвени 14 369 лични документи, от които 9940 лични карти, 3058 шофьорски книжки и над 1300 международни паспорти.

Leave a Reply