Новини, Шарен свят

Графичната база се обновява

Общинското строително предприятие изгради отоплителна инсталация на Графичната база, която, както е известно, сега се помещава в Есовата къща /над Легето/ – паметник на културата от местно значение.
Сградата вече е и газифицирана. Работници от Общинското строително предприятие са извършили и основен ремонт на помещенията – подменени са врати, боядисани са стените.
Наскоро местната управа прие и концепция за развитието на Графичната база. На общинска сесия през тази пролет бяха утвърдени и цени за ползването на базата. Цените за отпечатване на творби, включващи обработка и почистване на матрицата, нанасяне на мастило и “минаване” през пресата, са: за литография 50/70 см – 5 лв. на „удар”, а за по-малки формати – между 2,50 лв. и 3,50 лв. на „удар”. За дърворезба най-големият формат излиза 4 лв., а по-малките – между 2,50 и 3 лв. За дълбок печат – суха игла и офорт, най-големият размер струва 12 лв. на „удар”, а по-малките – между 5.50 и 7.50 лв. на “удар”. Могат да се използват до 4 цвята.
В Есовата къща може и да се пренощува, като цената е 25 лв.

Leave a Reply