Грациите заминаха за световното в Корея, Самоков състави половината национален отбор

Половината национален отбор на България по спортна аеробика е съставен от самоковски кадри. Вчера, 10 юни, нашите участници – спортисти и треньори, бяха изпратени с много вълнение от своите приятели, близки и роднини от паркинга пред зала “Самоков” за световното първенство, което започва днес в Инчон, Южна Корея, и ще завърши на 20 юни.
Част от представителния тим на България при жените е Надя Паунова. Сред подрастващите пък личат имената на още шест представители на клуб “Самоков” – Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова, Ангел Казаков, Стела Йорданова, Лидия Ангелова, Джована Ангелкова. Самоковка е и Симона Благоева, която се състезава за хасковски клуб.
Българската делегация включва общо 22 души, а ръководител е треньорът на клуб “Самоков” Калоян Калоянов. Другият наставник в тима ни – Дияна Аврамова, също ще пътува за Инчон.
Състезателите ще премерят сили с над 700 участника от 45 държави от цял свят. В първенството ще участват настоящи и бивши световни и европейски шампиони, а конкуренцията ще бъде на изключително високо ниво.
Националният отбор за юноши и девойки отпътува за световното първенство на 10 юни /петък/ в 20.30 часа с полет София-Доха-Инчон. Националният отбор за мъже и жени потегля два дни по-късно – на 12 юни /неделя/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*