Култура, Новини

Грациите на „Кати денс” триумфираха на международния фестивал „Утринна звезда” в Банско

Повелителите на танца от студио „Кати” с ръководител Катрин Митева отново обраха овациите. Този път това стана на сцената на читалище „Никола Вапцаров” в Банско, където между 30 ноември и 2 декември се състоя 25-ото издание на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда”.
Всичките формации на „Кати денс” участваха с емблематичните за тях съвременни танци. С първи места се завърнаха малката група /9-13 г./ в състав: Адрияна Огнянова, Антоанета Терзийска, Елиза Георгиева, Радина Попова, Стела Бонева и Яна Назлиева, както и голямата формация /18-25 г./, в която участват Виктория Кленова, Гергана Попова, Евелина Драгалевска, Емилия Попова, Лора Йорданова, Петя Торлакова и Симона Механджийска. Дуетът при 13-18-годишните между Александра Санкова и Лина Гаврилова също впечатли журито и зае второ място, а на третото място на подиума стъпиха и грациите от голямата формация в същата възрастова група – Александра Санкова, Анелия Вукадинова, Деяна Шевченко, Доника Баракова, Лина Гаврилова, Полина Бакрачева и Ренета Шукадарова. Призьорите ни получиха за успешното си представяне купи, грамоти и дипломи.
В международната проява участваха рекордните над 1500 изпълнители от България, Русия, Украйна, Гърция, Македония и други страни, а организатор бе Арт академия „Утринна звезда”.
„За нас беше чест и удоволствие да бъдем част от този голям фестивал! Изключително благодарна съм на фирма „Кирсто” и на всички родители, които оказват всевъзможна подкрепа на децата си”, сподели след фестивала ръководителката Катрин Митева, която просто се сливаше със своите момичета. „Скъпи момичета, благодаря ви, че за пореден път ме направихте горд, щастлив и удовлетворен треньор! Благодаря за невероятното време, прекарано с вас, и за скъпоценните спомени, които струват повече от всички купи и медали на света! Обичам ви с цялото си сърце”, обърна се Митева към грациите от състава.
Желаещите да видят на живо чаровните момичета могат да направят това на предстоящия фестивал „Храмът на танца”, който се организира от пловдивския спортен клуб „Самодива” и ще се състои на 15 декември в зала „Самоков”.

Делян Василев

Leave a Reply