Други, Новини, Спорт

Грациите на Самоков със 7 медала от международен турнир в Пловдив

Общо 7 медала спечелиха състезателите на клуб „Самоков” на Седмия международния турнир в Пловдив. На върха се изкачи нашата група при 15-17-годишните в състав: Анита Гаврилова, Ангел Казаков, Светлина Велинова, Симона Благоева и Дарина Пашова.
Двойката на Ангел и Анита заслужи сребърното отличие. Ангел се нареди втори и в категория индивидуално мъже. Тройката в тази група, в която участва Светлина Велинова, също завоюва сребро.
В група 9-11 г. и Никол Драганова се окичи със сребърно отличие. Тук Иванина Вукадинова бе трета в квалификациите, но по регламент за финали на международен турнир се класират само по двама състезатели от държава.
Надя Паунова спечели бронза при жените. Бронзова медалистка стана и Анита Гаврилова в група 15-17 г. Светлина Велинова, Весела Вукова и Камелия Петрова не стигнаха до финала.
Стела Йорданова се размина с бронза при 12-14-годишните, като отстъпи съвсем минимално в резултата на наредилата се трета в тази група. Лина Гаврилова и Джована Ангелкова заеха 8-о и 12-о място, а тройката на Лина, Джована и Йоана се нареди 8-а.
В турнира участваха 210 състезатели от 7 държави.

Leave a Reply