Новини, Шарен свят

Грейнаха елхата и коледно-новогодишната украса в Самоков

В присъствието на Дядо Коледа и неговата верна помощничка Снежанка светлините на коледно-новогодишната украса в Самоков грейнаха вечерта на 7 декември.
Тържествената програма събра на централния площад „Захарий Зограф” много деца и младежи, а за тяхното веселие се погрижи известният артист Борислав Борисов /Боби Шоу/. Той се изяви на сцената в оригиналното си амплоа на фокусник и дори използва деца от публиката при някои свои трикове. Той обаче така и „не успя” да запали светлините на елхата в северната част на площада и се наложи да извика Шехерезада /Десислава Димитрова/, а по-късно и клоуна Арлекино.


Забавните моменти продължиха, но окиченото с играчки, празнични артикули и светлини коледно дръвче си оставаше все така невидимо в мрака. Тогава на сцената се появиха Дядо Коледа и Снежанка, както и кметът Владимир Георгиев. Тримата, заедно с присъстващите на площада хора, преброиха задружно в обратен ред от 10 към 0 и този път елхата „светна”, а небето бе изсветля от красива заря.


Заедно със запалването на светлините на коледно-новогодишната украса в Самоков своя пореден сезон започна и ледената пързалка, която моментално се изпълни с нетърпеливи ентусиасти.

Делян Василев

Leave a Reply