Новини, Шарен свят

Грейнаха светлините на елхата в Самоков, Дядо Коледа зарадва с подаръци малчуганите

Светлинно лазерно шоу предшестваше запалването на светлините на коледната елха край централния площад „Захарий Зограф” в Самоков на 8 декември вечерта. Атрактивните лъчове на „Дани лазер шоу” завладяха въздушното пространство на площада и разпалиха въображението на многолюдната публика.
„Радвам се, че отново сме заедно, за да спазим традицията и да се заредим с много положителна енергия. Коледа е времето, когато се сбъдват мечти и пожелания. Сега, в предстоящите дни, нека да обърнем и повече внимание на нашите близки хора. Нека бъдем по-добри”, обърна се към присъстващите кметът Владимир Георгиев.
След това Северната звезда се спусна над площада и запали светлините на накиченото с празнични опаковки коледно дръвче. Красива зяра в този момент направи от нощта ден и озари лицата на самоковци.
Най-вълнуващият момент за децата обаче тепърва предстоеше. Лично Дядо Коледа, придружен от Снежанка, дойде от своите обитания край Северния полюс и зарадва многобройните малчугани с подаръци, снимки и много емоции. Най-смелите и любопитни деца и младежи пък се повозиха редом с Добрия старец на неговата шейна.

Делян Василев

Leave a Reply