Баскетбол, Новини, Спорт

Грей остава в “Рилски спортист” и през новия сезон?

Направилият истински фурор с изявите си в последните мачове за “Рилски спортист” американец Джъстин Грей е на крачка от това да остане в града ни и за новия сезон. Поне такива изглеждат намеренията на плеймейкъра, ако се съди по казаното от него пред клубния сайт.
“Има леко разочарование от това, че отпаднахме още на четвъртфиналите. Искаше ни се да продължим напред и да доставим още радост на верните ни привърженици. Борихме се здраво, а феновете на последния ни мач с “Левски” бяха невероятни. Атмосферата в залата беше впечатляваща”, заяви Грей.
Той оцени и престоя си в нашия град: “През времето, което прекарах тук, в Самоков, създадох не малко приятелства и силно се надявам отборът да се запази. По този начин бихме могли да постигнем още по-високи резултати. Благодаря на хората в клуба за възможността да играя тук и желая на “Рилски спортист” много светли дни.”
В двата четвъртфинални плейофа със “сините” гардът реализира внушителните 43 точки и раздаде 13 асистенции към съотборниците си. Неговите усилия обаче стигнаха само за две почетни поражения /82:89 и 84:91/.
В подобен дух бе и изказването на Върнън Тейлър, който сподели: “Този сезон бе специален за мен. Заобичах съотборниците си веднага, за мен те вече са като братя. Преминахме през доста спадове и възходи, а изживяването за мен в България беше страхотно. Искам да благодаря на всички фенове на “Рилски спортист” за подкрепата и любовта, която ми даваха през тези месеци. Наистина бе изживяване, което няма да забравя!”

Leave a Reply