Здраве, Новини

Грипна епидемия, учениците тръгват отново на училище на 28 януари

Обявената на 20 януари грипна епидемия в Софийска област наложи едноседмично прекратяване на учебните занимания. Учениците ще бъдат отново на училище във вторник, на 28 януари.
Останалите мерки по време на епидемия предвиждат прекратяване на дейността на женските и детските консултации и провеждането на профилактични прегледи и имунизации, както и преустановяването на плановите операции и ограничаването на свижданията в болницата.
Епидемията бе обявена, тъй като заболяванията от грип и остри респираторни инфекции в областта са надхвърлили границата от 318 на 10 000.
Обикновено грипът протича с отпадналост, висока температура и главоболие. Ако имаме такива симптоми, лекарите съветват да останем вкъщи, да пием лекарства и да приемаме повече течности.
Медиците предупреждават още като превантивна мярка срещу заболяването да ограничим контактите, доколкото това е възможно. Заразата се разпространява главно при кашляне и кихане, като в такива случаи опасността може да дойде дори от разстояние 3-4 метра.

Leave a Reply