Новини, Спорт, Футбол

Грозни сцени на мача “Балкан” /Варвара/ – „Рилски спортист” 1:0

Скандал с марка „В” група беляза мача между „Балкан” /Варвара/ и „Рилски спортист”, игран в неделя, 24 април. Домакините, които са застрашени от изпадане, биха съперника с 1:0 с гол четвърт час преди края, но срещата ще се запомни най-вече с грозните сцени преди, по време и след двубоя.
Още с пристигането си в Пазарджишко местните посрещат нашите момчета с цветисти изрази и закани за саморазправа. На терена пък балканци ритат гостите през всичките 90 минути пред безучастния поглед на рефера Емил Николов от Кюстендил, а по време на мача местни псевдофенове замерят скамейката на „оранжевите” с камъни и подръчни средства, като по чудо няма пострадал футболист.
„Още в дните преди срещата информирахме БФС за очакваното напрежение, но от там не ни обърнаха внимание. Напротив – изпратиха за делегат Евгени Минчев /?!/, който не се е събличал дори в час по физическо. На какво прилича това, та нали футболът се играе за удоволствие и е само една игра”, изразиха недоумението си от почти военната обстановка във Варвара от клуба ни.
Отделно от това от тима ни недоволстват и от условията за футбол на стадиона на „Балкан”. „Не знаем по какъв критерий това съоръжение е получило лиценз. Съблекалните са мръсни и изпочупени, душове почти липсват, водата едва църцори, а за капак и местните запалянковци влизат на стадиона с бира в ръка. Къде е председателят на Зоналния съвет Валентин Чакъров, къде са отговорните фактори в БФС, защо никой не взима мерки цял сезон? Или чакаме да се случи най-лошото, за да обърнем внимание на този наболял проблем”, недоумяваха от управата на клуба ни след края на битката в с. Варвара.

Leave a Reply