Култура, Новини

Група „Самокови” стана вицешампион

Озарена от блясъка на сребърния медал се завърна от Хисаря дамската вокална група „Самокови” при читалище-паметник „Отец Паисий-1859”. Групата участва в Петия балкански шампионат по фолклор “Евро фолк – Жива вода 2016”. Съставът получи и диплом в категорията за обработен фолклор, както и званието „Балкански вицешампион”, като се нареди сред лауреатите на фестивала.
Организаторите дадоха на групата и препоръка „достойни да представят българските народни изкуства в Европейския шампионат по фолклор „Euro Folk” в Несебър и Слънчев бряг.
Здравка Петрова, изпълнила песента „Двама братя делба делили”, и тази година бе отличена като лауреат на балканския шампионат, състоял се от 2 до 12 юни с участието на много повчески и танцови състави.
Ръководството на читалище-паметник „Отец Паисий-1859” благодари, че групата работи всеотдайно и сърцато, че съхранява родния фолклор и представя отлично читалището при всяко свое участие. Желаем на участничките в групата още много творчески успехи, да бъдат здрави и все така да ни карат да се гордеем с тях!

Зоя Станкова

Leave a Reply