Баскетбол, Новини, Спорт

Гуджино напусна „Рилски”

Тони Гуджино

Един от най-постоянните играчи на БК “Рилски спортист” – американецът Тони Гуджино, напусна изненадващо отбора. Оказа се, че 207-сантиметровият янки е подписал договор с четвъртия в швейцарското първенство тим на “Монтей”.
Гуджино има опит в тамошния шампионат, след като на по-ранен етап от кариерата си е защитавал цветовете на “Масано” и “Бонкор”.
Атлетичният баскетболист остави добри впечатления по време на престоя си в Самоков. С “Рилски” Антъни спечели бронзови медали в трите надпревари, в които тимът взе участие през изминалия сезон – Националната баскетболна лига, за Купата на България и Балканската лига.
Тежкото крило показа солидна игра – в 38 мача във вътрешния шампионат постигна КПД от 9 точки, 6,5 борби, 2 отнети топки и 1,4 завършващи подавания.
Тони Гуджино е четвъртият играч, който напуска “Р. спортист” в последните два месеца. Преди него това сториха Бранко Миркович, Тери Смит и Анджело Калояро. Неясна засега остава съдбата на последния американец в тима – Бракстън Дюпри, и на национала Христо Захариев.

Leave a Reply