Новини, Шарен свят

Дадохме шанс на малката Мария, парите са събрани

Самоковци отговарят на предизвикателствата с човещина, съпричастие и взаимопомощ. Заедно. Поредно доказателство за това е фактът, че цялата необходима към момента сума за заминаването на 6-месечната Мария Златкова за лечение в Германия – 95 хил. лв., е събрана само за един месец!
Както е известно, бебенцето страда от рядкото заболяване Синдром на Уест и от акушерска пареза на лявата ръка. Сем. Златкови вече са подали заявление за превод на парите и очакват насрочване на по-скорошна дата за заминаване в Германия. Както се казва – каквото зависи от нас, сме го направили, сега всичко е в ръцете на немските медици, тяхната апаратура и Бог. „Благодарим ви от сърце и душа за вашата материална, духовна и всякакъв вид подкрепа, която продължаваме да получаваме от вас! Нека Бог ви благослови и възнагради за вашето милосърдие и доброта”, обърна се към спомоществователите сем. Златкови.
Междувременно, както “Приятел” вече съобщи, като акт на съпричастие, вечерта на 5 април ученическите съвети към СУ „Отец Паисий” и ПГ „Константин Фотинов” организираха благотворителен концерт, на който събраха 705.10 лв.

Делян Василев

Leave a Reply