Новини, Шарен свят

Даниел Москов основа клуб за дебати „Самоков говори”

Днес в Младежкия дом бе учреден клуб за дебати „Самоков говори”, чийто ръководител ще бъде младият ни съгражданин Даниел Москов.
„Изключително съм щастлива, че нашето семейство се увеличава с още един нов клуб и нов ръководител”, възкликна в началото отговорничката на дома Латинка Щъркелова. Тя сподели и своите впечатления от досегашното си познанство с Даниел Москов, когото обрисува като млад бизнесмен с прекрасни човешки качества. „Дани винаги има какво да каже. Той е съпруг и баща за пример, както и отговорен и успешен човек в работата си”, категорична бе Щъркелова. Тя припомни и последните му инициативи за почистване и опазване на околната среда, както и работата му в националния отбор по сноуборд за юноши.
„Идеята за създаването на клуба за дебати възникна преди около месец. Дейността на клуба ще се състои от три семестъра – информационен, практически и състезателен, които ще преминат в тази последователност в рамките на една учебна година. През това време, по предварителни очаквания, ще бъдат свикани 18 сбирки, в които ще участват не само бъдещите членове на клуба, но и гост-лектори, и други гости. Накрая пък членовете на клуба ще могат да участват в състезания по дебати в страната”, очерта перспективите пред нови клуб Д. Москов.
Той добави, че в „Самоков говори” могат да участват младежи от 17 до 25 години с желание за самоусъвършенстване и развиване на способности за общуване.
„Целите на клуба са младите хора да могат да говорят спокойно и убедително пред публика, да могат да аргументират своите мнения и да развият критично мислене”, поясни младият ръководител.
Първата сбирка ще бъде организирана наесен, когато се очаква среща да си дадат интелигентни и активни млади хора с гражданско съзнание.
Москов „хвърли ръкавицата” и покани на срещите и представителите на местната власт, тъй като в клуба ще се обсъждат злободневни теми, свързани включително с развитието на общината.
„Младите хора имат нужда от кураж и подкрепа и затова смятам, че това е отлична идея. По този начин – за да защитят тезите си, те ще се стимулират да научат повече за родния си край. Затова и ние ще се радваме да участваме в дебатите”, отвърна зам.-кметът Люба Кленова.
Накрая клубът за дебати се сдоби и с първия си дневник, който бе дарен на ръководителя Москов от Л. Щаркелова. Дългогодишният обществен деятел Димчо Петров пък обобщи, че в Самоков има прекрасни млади хора и също обеща да съдейства с каквото може за развитието на клуба.

Делян Василев

Leave a Reply