Даниел Москов стана треньор на националния отбор по сноуборд за юноши

Самоковецът Даниел Москов бе назначен за треньор на юношеския национален отбор по сноуборд в дисциплината бордъркрос. Москов е бивш държавен шампион в дисциплината за 2011 г., а има участия и в стартове за ФИС, както и за Европейската купа. Завършил е спортно училище с профил сноуборд в Австрия, а в момента е студент в същата специалност във втори курс на Националната спортна академия „Васил Левски”.
В новото си амплоа 29-годишният специалист ще отговаря за подготовката и на двама състезатели на самоковския клуб „Бороборд” – спортист № 1 на Самоков за 2016 г. Валентин Миладинов и новопривлеченият национал Борис Петров. 15-годишният юноша Петров вече записа на 1 и 2 декември и първите си участия в международни стартове. Той бе един от най-младите участници в състезанията по бордъркрос за юноши в Питцтал, Австрия, където зае 68-о и 73-о място от 90 участници.
„Важното за Борис бе да се справи чисто технически с по-сложното откъм конфигурации и по-дълго трасе. В България той се е спускал само по писти с продължителност около 30 секунди, а в Австрия маншовете са в рамките на близо минута и половина”, сподели треньорът му в „Бороборд” Христо Ахтаподов. Той се надява с назначението на колегата си от клуба Даниел Москов начело на националите да се подобри комуникацията на ниво клуб – федерация и работата да потръгне по-бързо и по-успешно.
В двете надпревари в началото на декември участва и 19-годишният Миладинов, който се класира на 29-о и 41-о място.
В момента състезателите на клуб „Бороборд”, една част от които са ученици в СУ „Никола Велчев”, се готвят на новоизграденото вело трасе в двора на училището – т. нар. пъмп трак. Те използват със свои стари бордове и малкото сняг, за да водят практическа подготовка. Предстои през следващата седмица Миладинов, Петров и треньорът Москов отново да заминат за лагер в Питцтал.
През ноември пък двама от даровитите сноубордисти в тима – Неда Пенчева и Симеон Чалъков, заедно със своя наставник Ахтаподов, участваха в организиран от Международната федерация по зимни спортове лагер в Ландграф, Холандия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*