Култура, Новини, Политика

Дарения от англичани и Общината зарадваха два социални дома

Гостите с подаръците

Фаталният иначе петък – 13-и /януари/, за обитателите на Дома за стари хора “Семейство д-р Калинкови” и за клиентите и служителите от Центъра за социална рехабилитация и интеграция бе щастлив ден.
Домът за стари хора се сдоби с нови придобивки – апарат за кръвно налягане, дигитален термометър и десетки хавлиени кърпи на обща стойност към 600 лв.
Дарението е закупено със средства, получени от благотворителната коледна вечер, организирана от Община Самоков и английската общност в града ни в края на декември.
Лично кметът Владимир Георгиев уважи събитието. “За мен е голямо удоволствие да споделя част от ежедневието си с възрастните хора. Дано има и занапред такива инициативи, Общината винаги ще помага с каквото може”, категоричен бе градоначалникът.
Развълнувана от топлите думи на Георгиев, 83-годишна обитателка на дома му пожела много здраве, семейно щастие и сполука в нелекото начинание. Жената не пропусна да изчетка кмета, като заяви на всеослушание, че е млад, красив и кадърен. На същото мнение се оказаха и останалите домуващи.
Гостите от Великобритания пък останаха впечатлени от отличните

Обитателите на Дома за стари хора бяха трогнати от вниманието

условия, уюта и ведрото настроение в дома. “Хубаво е, когато две богати култури – българската и английската, се смесват и на преден план излизат най-хубавите им черти”, обобщи председателят на английската общност в града ни Кенет Ейри.
Директорката на дома Виолета Павлова благодари сърдечно за помощта.
В същия ден кметът, г-н Ейри и придружаващите ги посетиха и Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Тук със средства от благотворителното шоу-базар са платени доставените от Варна специализирани огради за детските кътове. За тази цел са били отделени 300 от общо събраните 900 лв. на благотворителната вечер.
Заради лошото време и заболявания посетителите на центъра не бяха в пълен състав, но все пак присъстващите с нетърпение чакаха да изпробват новата придобивка, която им дава възможност за повече и по-безопасни забавления.
Гостите пък пожелаха на домакините си здраве и да имат възможност да ползват в близко бъдеще и други съвременни придобивки.

Leave a Reply