Култура, Новини

Дарители, сред тях и самоковци, дадоха пари за ремонт на „Св. Ал. Невски“

Общо 126 400 лв. бяха събрани от дарители за ремонт на най-представителния български и софийски храм „Св. Александър Невски“. Със събраната сума ще бъде обновена подпокривната част, като ще се смени старата дограма на кубетата, заради която сега има много течове.
Като най-големи дарители се изявиха Веселин Марешки с 50 000 лв. и собственикът на „Главболгарстрой“ и почетен гражданин на Самоков инж. Симеон Пешов и съпругата му Бисерка, дали 20 000 лв.
Благотворителен търг се състоя в рамките на традиционния бал на строителите и архитектите, проведен в столичния хотел „Маринела“.
На бала бяха раздадени и наградите за строителство и инвестиции.
„Искрено се зарадвах , че точно семейство Пешови спечели в наддаването за иконата на св. архангел Михаил и този ангел, който е пазител на душите и борец против злото, ще отиде именно в моя роден край“, каза след тържеството една от организаторките – Ива Панева, председател на медицинско сдружение „Хипократ“.
На търга бяха разиграни боксови ръкавици на Кубрат Пулев, фланелката на Христо Стоичков от периода му в „Барселона“, топка с автографите на националките по художествена гимнастика, картини от колекциите на Греди Асса, Иван Яхнаджиев и др.
Симеон Пешов, който е и почетен председател на Камарата на строителите, получи специалната награда за цялостен принос към строително-инвестиционния бизнес. Статуетката му бе връчена от председателя на камарата инж. Илиян Терзиев.

Leave a Reply