Здраве, Култура, Новини

Дариха плакети на Общината на всички бебета

Много млади хора се събраха в петък, на 20 януари, в Обредния дом. Поводът – връчване на медальони с герба на Общината на всяко дете, родено през миналата година.
Тържеството се организира по инициатива на кмета Владимир Георгиев и бе продължение на традиция, прекъсната през последните две години. Посветено бе на Деня на родилната помощ – 21 януари. Освен кмета, тук бяха и председателката на Общинския съвет Ирена Коцева, зам.-кметовете – Васил Сайменов и Радослав Стойчев, и, разбира се, гости от “МБАЛ-Самоков” – управителката д-р Красимира Ковачка, началникът на акушеро-гинекологичното отделение д-р Пламен Спасов и членове на техните екипи.
Деца за деца пяха, рецитираха и танцуваха от душа и сърце, за радост на учители, родители и гости на тържеството. С голямо вълнение и артистичност изпълниха своите “номера” малчуганите от детските заведения “Пролет”, “Звънче” и “Детелина”. Заслужени бяха аплодисментите и щастливите усмивки на всички присъстващи, сред които имаше и баби, та дори и прабаби.
“Личи си, че кметът обича децата. Виж с какво внимание се отнася към всяко срещнато”, коментира жена от присъстващите на тържеството. Друга й отговори: “Та и той има две малки момиченца и в едно негово интервю прочетох, че ги нарича съкровища. Затова в отношенията му няма преструвка, а искреност и човешка топлота…”
На четири места /по списъци на родените през 4-те тримесечия на 2011-а/ кметът, председателката на съвета и зам.-кметовете връчваха плакетите – символ на родния град, на развълнуваните родители.
Като че ли и бебетата разбираха, че празникът е в тяхна чест – нито едно не заплака през цялото време.
371 плакета ще напомнят през годините на гражданите, появили се на бял свят през 2011 г., че са родени в красивия Самоков.

Leave a Reply