Дариха респиратор на болницата

Модерен респиратор получи като дарение „МБАЛ-Самоков“. Апаратурата е закупена с пари, дарени от дърводобивни и дървопреработвателни фирми, както и със съдействието на кампанията „Капачки за бъдеще“. Техниката ще обслужва интензивния сектор на новото Ковид отделение.
От името на ръководството на болницата управителят на „МБАЛ-Самоков“ ЕООД д-р Красимира Ковачка, която е и председател на Общинския кризисен щаб, сформиран във връзка с пандемията, благодари сърдечно за дарението на доброволците от кампанията. Д-р Ковачка изпрати и благодарствено писмо до фирмите-дарители, което поместваме отделно.
Междувременно в новото Ковид отделение на болницата продължава лечението на десетки болни от вируса. Подготвени екипи от специалисти от София и Самоков се грижат за лечението на заразените. Съставени са и резервни екипи. Две легла са оборудвани за интензивно лечение. Използва се най-съвременна апаратура. Самото Ковид отделение е сектор към Вътрешното отделение на болницата.
Общо 109 са новозаразените за времето от 2 до 11 ноември. Към понеделник активните случаи на коронавирус в Самоков са били 230, във вторник – 239, а в сряда – вече 267. Основната част от болните – 216 души, са на домашно лечение. Останалите 51 човека се лекуват в болница, като броят им само в рамките на една седмица се е увеличил над три пъти.
През миналата седмица още двама души са си отишли от този свят с болестта. От началото на извънредното положение през пролетта до 11 ноември починалите от нашия район с Ковид-19 са 14. През този период са оздравели 254 души.
От март до 11 ноември от коронавирус в общината са заболели над 500 души. За същия период под карантина са били поставени повече от 2000 лица. Към 11 ноември карантинираните са 185, докато предишния ден са били с 19 по-малко.
Медиците за пореден път призоваха гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки, свързани с носенето на маски, честото миене на ръце, спазването на дистанция, дезинфекция.

х х х

Благодарствено писмо

Ръководството на „МБАЛ-Самоков“ ЕООД изразява сърдечно своята благодарност за получения респиратор за нуждите на разкритото Ковид отделение в структурата на „МБАЛ-Самоков“ ЕООД на фирмите:
„Йовичин-Гого“ ЕООД – 1000 лв.,  „Пириев лес“ ЕООД – 1000 лв., „Васкос“ ЕООД – 1000 лв., „ТИС“ ЕООД – 1000 лв., „Кедър лес“ ЕООД – 1600 лв., „Арка лес“ ООД – 400 лв., „Йори 70“ ЕООД – 100 лв., „Форсейт“ ЕООД – 500 лв., „Агрофорест 86“ ООД – 300 лв., „Родопа фест“ ЕООД – 1000 лв., „Егролес“ ЕООД – 5150 лв., „Ласкин лес“ ЕООД – 13 850 лв.
Тези фирми събраха сума на обща стойност 26 900 лв. и дариха респиратор на болницата.
Уважаеми дарители, вашият жест укрепва вярата ни в силата на човешкото милосърдие, в способността и желанието на всички, които разполагат с реални възможности, да проявят  съпричастност към проблемите на хората в нужда. Благодарност от името на всички граждани на община Самоков, тъй като това е придобивка за тяхната болница!

Д-р Красимира Ковачка,
управител на „МБАЛ-Самоков“ ЕООД

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*