Други, Култура, Новини, Спорт, Читателски

Да докажеш, че си голям българин!…

Отклик

Ето това направиха с играта си нашите волейболисти на олимпиадата в Лондон срещу най-силния си съперник в момента – Полша – доказаха, че са истински българи! Видя се кои са “овчари” /както ни наричаха/ и кои са гордите и силни българи от тази чудесна победа на нашите с 3:1 гейма.
Гледах по телевизията двубоя, радвах се на успеха ни, дори плаках от радост и си мислех защо му трябваше на Матей Казийски да дезертира от отбора тъкмо сега… Защо!? Защо Радостин Стойчев искаше да се покаже на всички във волейбола в България!? Той се е доказал по света… Защо обаче точно сега стана едва ли не предател на българския волейбол!?…
Но всяко зло за добро! Разцъфнаха млади таланти в отбора ни и показаха класа и то не срещу кой да е, а срещу силния полски състав. А Цветан Соколов от близкото до нашата община село Ресилово вече го сравняват с големия американски тенисист Пит Сампърс по отношение на биенето на сервиси.
Нека! Тези българи с големи сърца се бориха докрай, за да защитят честа на родината си…
В четвъртък , на 2 август, нашите разгромиха с 3:0 и Австралия. В първия сблъсък пък преодоляха пак така категорично и домакините от Великобритания. Така България зае първо място във временното класиране в групата и се класира със сигурност за четвъртфиналите.
Честито, момчета! Благодаря ви! Още преживявам вашата чудесна игра. От сърце желая да ни радвате и в следващите срещи!

Райна Бакрачева

Leave a Reply