Здраве, Новини

Да помогнем на 10-годишния Емил да се оперира в Турция

Десетгодишният Емил Богомилов Методиев се нуждае от финансови средства за животоспасяваща операция в клиника в Турция. Необходимата сума – около 27 хил. евро, е непосилна за семейството. Затова в „Хъб-а” на 11 май бе организирано от домакините и фондация Be pART творческо ателие с рисуване върху стъкло с участието на художника Танер Мерт.
„Все още в „Хъб-а” има изрисувани чаши, които могат да се закупят”, информираха по-късно инициаторите.
Емчо, както го нарича неговата майка Соня, е истински мъченик, но и герой. Момчето буквално от появяването си на този свят досега е претърпяло девет операции – на гръбначния стълб, стъпалата, таза, очите… Въпреки че е приковано в инвалидна количка, детето е много общително и всеки ден посещава училище – ОУ „Митрополит Аксентий Велешки“. Най-големият му успех досега е, че може да стои в седнало положение.
Предстоящата операция в Турция ще помогне на Емо да диша по-лесно, защото сега гръдният му кош притиска белите дробове и тази болка с времето ще се задълбочава. Най-голямата мечта на момчето пък е да проходи.
На няколко места в града ни са поставени кутии за дарения. Част от сумата, получена от благотворителния великденски базар, организиран от фирма „Самел – 90”, също е преведена по сметката на Емил. За лечението на детето са отделени и общински средства.
Досега по сметката са събрани към 3000 лв. В кампанията „Помогнете на Емо” даряването на суми става и на платформата helpkarma.com.
Родителите много се надяват повече хора да откликнат на молбата им и така да се даде възможност с помощта на медиците детенцето им да се оправи.

Leave a Reply