Крими, Новини

Двама криминално проявени са задържани за побой заради жена

Полицията задържа двама криминално проявени за побой в Боровец.
На 10 януари сутринта, към 6 ч., в участъка в курорта бил подаден сигнал за побой в пицария. Пристигналите полицаи установили, че малко преди 6 ч. в заведението влезли 27-годишният Н. Г. от Поморие и 23-годишният Г. Г. от Самоков, работещи като охранители в курорта. Двамата се насочили към 21-годишния Н. П. от Продановци, който по това време бил единственият клиент в заведението, и между тримата избухнал скандал.
При разследването станало ясно, че повод за конфликта е приятелката на 21-годишния младеж, която преди това имала връзка с Г. Г. Установено било, че бившият й приятел и преди е заплашвал съперника си в желанието да си върне любимата. В разгара на конфликта тримата се качили на втория етаж, където Г. Г. нанесъл побой на Н. П. с юмруци и ритници, удрял го със стол.
Потърпевшият е настанен в „Пирогов” със счупени зъби и счупен нос.
Нападателите след инцидента се укрили в хотелските си стаи. Н. Г. бил задържан, без да оказва съпротива, но Г. Г. се заключил в стаята си, а като разбрал, че вратата ще бъде разбита, скочил през прозореца. Полицаите бързо го настигнали и задържали. Когато го обискирали, в джоба му бил намерен и метален бокс.
Справка в регистрите показала, че и потърпевшият, и двамата му нападатели са криминално проявени и регистрирани за нанасяне на телесни повреди. Н. Г. бил осъждан и за хулиганство.
Извършителите са арестувани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е и Районната прокуратура в Самоков.

Leave a Reply