Зимни спортове, Новини, Спорт

Двама самоковци участват в младежката олимпиада в Норвегия

Георги Околски

С лъвчета за късмет бяха изпратени на 10 февруари българските участници в Зимните олимпийски младежки игри в Лилехамер /Норвегия/. Сред нашите участници са и самоковците Георги Околски /ски алпийски дисциплини/ и Валентин Миладинов /сноуборд/.
Георги Околски ще бъде единственият български представител в алпийските ски. 17-годишният състезател на клуб „Боровец” ще участва в три дисциплини – слалом, супергигантски слалом и комбинация.
Валентин Миладинов е състезател на клуб „БороБорд”, ученик е в ПТГ „Никола Вапцаров”. Успешно бе представянето му на световно първенство. Сега се надява на класиране в първата шестица.
Младежката олимпиада ще се проведе за втори път и ще продължи от 12 до 21 февруари. Очаква се да вземат участие 1500 спортисти от цял свят, представители на около 70 държави. Българите, преминали ситото на квалификациите, ще участват в 6 вида спорт: алпийски ски, ски бягане, сноуборд, биатлон, шейни и шорттрек.
Както е известно, Лилехамер бе и столица на Зимната олимпиада през 1994 г. Първите зимни младежки олимпийски игри пък се състояха в Инсбрук /Австрия/ през 2012 г.

Валентин Миладинов

Leave a Reply