Два медала за ориентировачите на „Соколец“ в София

Сребърен и бронзов медал заслужиха състезателите на клуб „Соколец“ от надпреварата по спортно ориентиране за купа „София“, състояла се на 2 април в околностите на село Бистрица.
Лидерът на тима ни Боян Софин заслужи сребърно отличие от старта на 4.1 километра. По този маршрут се пуснаха общо 13 участници, а нашето момче се справи с предизвикателствата на трасето и организаторите за 44:46 мин. Пред Софин завърши единствено Цветан Тодоров („Бегун“ – Варна), а топ 3 допълни състезателят на „Бачо Киро-94“ (Дряново) Мартин Маринов.
Още двама представители на „Соколец“ – Михаил Михайлов и Антон Гочков, участваха в проявата, като се пуснаха по трасето с дължина от 3.7 километра. Тук Михайлов се окичи с бронзов медал, а Гочков завърши на седмо място сред конкуренцията на още 24 ориентировачи.
Състезанието за купа „София“ бе организирано от бившия клуб на Боян Софин „НСА-Сивен“. Първоначално то бе насрочено да се проведе навръх 3 март, но поради лошите метеорологични условия тогава бе отложено за 2 април.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*