Други, Новини, Спорт

Два медала за самоковските екипажи от траялния офроуд шампионат на Ридо

Снимка: Пламен Лобутов

Мощен рев на машини огласи Ридо  в събота и неделя, на 6 и 7 юли, когато край Самоков се състоя четвъртият кръг на траялния шампионат на България. Пилотите сътвориха истинско шоу за зрителите със своите умения, с напрегнатите моменти, а ако щете, и с произшествията, които са нещо обичайно за този екстремен спорт. Състезателите преодоляваха т. нар. екстрийми, не липсваха и обръщанията по таван. Драматичните моменти и атракциите вървяха ръка за ръка.
В Отворения клас, където и участниците бяха най-многобройни, а и самоковските участници – най-много, наш екипаж – Антон Николов и Иван Иванов, спечели призовото трето място.
Също самоковци – адашите Георги Шейнов и Георги Вуков, пък завоюваха второто място в клас „Експерт”.
Шампиони станаха:
Клас „Стандарт”: Дени Бенев и Пепи Марковски от Нови Искър; клас „Отворен”: Александър Ненов и Николай Николов от София; клас „Модифициран”: Милан Златев и Георги Тинков от Ямбол; клас „Прототип”: Мартин Методиев и Мартин Иванов от Нови Искър; клас „Експерт”: Спас Христов и Георги Стоянов.
Надпреварата бе открита официално вечерта на 5 юли на централния площад „Захарий Зограф”. Пред многобройната публика бяха представени състезателите в различните класове. Най-много участници имаше от местния клуб „Самоков” с председател Димитър Дренски и от офроуд клуба във Велинград.
Кметът Владимир Георгиев поздрави състезатели и организатори и изтъкна удовлетворението си, че Самоков отново е домакин на авторитетна спортна проява.
На 7 юли, след приключване на надпреварата, на трибуната на мотополигон „Ридо” Георгиев връчи и купите на победителите в петте класа. Раздадени бяха и много подаръци от спонсори.
Състезанието бе организирано от офроуд клуб „Самоков” със съдействието на Общината и спомоществователи.


Снимка: Пламен Лобутов

Снимка: Пламен Лобутов

Leave a Reply