Зимни спортове, Новини, Спорт

Два пъти злато за скиорите ни от купа „Боби Мавриков”

С дубъл от златни медали се отличиха състезателите на клуб „Боровец” на състоялото се в сряда, на 18 февруари, състезание за купа „Боби Мавриков” в Банско. Бронзово отличие пък стана достояние на представител на друг самоковски клуб – „Чамкория”.
Превъзходството на нашите представители пролича основно в гигантския слалом за момичета. При 10-годишните победителка стана обичайната заподозряна Бояна Радева, която се спусна по пистата за 36.80 сек., изпреварвайки с близо 4 секунди втората – Стефани Вълчева от „Юлен”. Малко след нея, на трето място, завърши състезателката на „Чамкория” Моника Метларова.
Приятната изненада сред младите самоковски скиори се оказа Мартина Иванова, която успя да изпревари с 10 стотни традиционно добре представящата се спортистка на „Юлен” Катерина Пиришанчина в категорията на 12-годишните момичета. На осма позиция в същата възрастова група се нареди Михаела Алексова от „Боровец”.
За съжаление, самоковските представители в силния пол не успяха да дублират успехите на дамите. И в трите групи – до 8, 10 и 12 години, нашите състезатели дадоха четвърти резултати. С качването на почетната стълбичка се разминаха Георги Трифонов /„Чамкория”/, Атанас Петров /„Боровец”/ и Георги Морунов /„Боровец”/.
Шесто по бързина спускане в различните категории направиха Марк Метларов /„Чамкория”/ и Стефан Ярловски /„Боровец”/. Осми завърши Георги Ангелов /„Боровец”/, девети – Александър Марков /„Чамкория”/, а десети – Влади Владимиров /„Боровец”/ и Сотир Велчев /„Чамкория”/.
Организатор на състезанията бе фирмата-концесионер на пистите в Банско – „Юлен” АД. Надпреварата бе в памет на бившия национален състезател и директор на „Юлен ски училища и гардероби” Боби Мавриков.

Leave a Reply