Други, Новини, Спорт, Футбол

Два турнира започват

Георги Георгиев показва седалките

В града ни тези дни бе дадено началото на две аматьорски футболни надпревари. Мачовете в „Арена Самоков“ са на практика продължение на миналогодишния турнир в залата. Организатори са Емил Киров и Красимир Димитров, а за участие са се записали 14 отбора.
Нова доза адреналин в кръвта на местните футболни запалянковци пък вляха от Спортния комплекс в двора на СУ „Никола Велчев“ /срещу общинския хотел „Арена“/. Стопанин на комплекса е младият и амбициозен Георги Георгиев – сам бивш футболист, минал през всички възрастови гарнитури на „Рилски спортист“. След като пое игрището през 2011 г., той постепенно възобнови тенис кортовете, а впоследствие изгради и модерно футболно игрище с изкуствена тревна настилка. През миналата година внедри и силни прожектори, които позволяват на самоковци да практикуват любимия спорт до късно вечер.
Покрай самото игрище пък бе оформен детски кът, който при хубаво време винаги е пълен – майка, бащи, баби и дядовци водят децата си и прекарват в разговори и приятна обстановка свободното си време.
Градацията през тази година логично доведе до настоящата надпревара. В нея се записаха 22 отбора, които ще играят по системата всеки срещу всеки. Последният кръг по програма ще се изиграе на 29 и 30 юни, а двубоите се делят на две полувремена от по 20 минути. Съдии ще бъдат Милчо Шуманов и самият Георги Георгиев. Вече са поставени и седалки за зрители от западната страна на игрището.
След дълги преговори управителят Георгиев успя да привлече като спонсори на турнира големи имена в спортния бизнес като HEAD, REUSCH, ARENA, както и много местни фирми и заведения, които ще осигурят бонуси за участниците. Ще има и специални награди за голмайстор, най-добър вратар и най-добър играч.
Преди третия кръг на надпреварата начело са „Точните”, „Рила”, „Хейтърите”, „Гаднярите”, „Бригада” и „Атлетик” с по 6 точки.

Делян Василев

Leave a Reply