Други, Новини, Спорт

Две години художествена гимнастика в Самоков

Самоковският клуб по художествена гимнастика „Джорджия” отпразнува втората си годишнина с коледно тържество в тренировъчната зала на „Арена Самоков” в края на декември.
Младите грации зарадваха изпълнилите залата свои роднини и приятели с красиви съчетания, в които умело показаха напредъка си за последните 12 месеца. Момичетата от зумба групата, с които гимнастичките си поделят едно и също репетиционно помещение, също зарадваха многобройната публика с няколко ритмични изпълнения.
Голяма торта, дело на специалистите от сладкарница „Гергана”, ознаменува годишнината и зарадва малчуганите. Те останаха приятно изненадани и от неочакваната визита на Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци на развълнуваните деца.
Сред гостите на тържеството бяха зам.-кметът Люба Кленова и управителят на зала „Самоков” Красимир Димитров.
Само в рамките на последните две години ръководителят на клуба Джорджия Попова пося зрънцето на любовта към художествената гимнастика у крехките души на повече от 50 деца. Количественото израстване води и до качествено узряване, а доказателство за това са и спечелените медали от националните турнири, в които младите самоковки участват. Освен спортно развитие, клубът открива възможност и за много нови приятелства, които биват затвърдени с карането на кънки по ледената пързалка, излети до хижа „Мальовица”, съвместни лагери и пр.
Накрая екипът на „Джорджия” си пожела още повече успехи през новата 2020 г., както и много топлина в сърцата на всички самоковци.

Leave a Reply