Две грешки в стрелбата лишиха Краси Анев от по-добър резултат в спринта на олимпиадата

Снимка: www.sportal.bg

Биатлонистът Красимир Анев направи втория си най-добър резултат в дисциплината спринт на олимпийски игри. Днес спортист № 1 на Самоков за 2017 г. завърши на 37-о място в старта в комплекс “Алпенсия” в олимпийската столица Пьонгчанг, Южна Корея. 30-годишният състезател направи по една грешка в стрелбите си от позиция легнал и прав и с 8 от 10 повалени мишени нямаше как да се надява на нещо повече. Самият той бе видимо разочарован след надпреварата и коментира пред камерите на БНТ, че силни пориви на вятъра са оказали влияние върху представянето му на рубежа. “Ако вятърът е постоянон, то човек може да се справи със ситуацията, но при непредсказуемото му усилване на моменти няма как да се реагира и стрелбата става малко или повече лотария”, заяви Анев.
Краси остана на 1.30 мин. от новия олимпийски шампион Арнд Пайфер. Германецът изпревари с 4.4 сек. Михал Кръчмар от Чехия, който също повали всичките мишени на рубежа. С бронзов медал се окичи сгрешилият веднъж на стрелбището италианец Доминик Виндиш. Изненадващо двамата доминанти в стартовете за Световната купа Мартен Фуркад и Йоханес Тингнес Бьо останаха извън топ 5 в олимпийския спринт.
Утре от 13.50 ч. е преследването на 12.5 км, в което ще участват трима българи – Краси Анев, 54-ият в спринта Владимир Илиев и заелият 56-о място днес Антон Синапов.
В досегашните си два олимпийски спринта Краси Анев записа 25-о място във Ванкувър`2010 и зае 49-ата позиция в Сочи`2014.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*