Зимни спортове, Новини, Спорт

Две титли за “Бороборд” от бордъркроса в Пампорово

Триумфалното самоковско дуо при момчетата – първи е Валентин Миладинов, а трети – Ивайло Христов

Валентин Миладинов и Михаела Варошкина спечелиха златните медали в своите възрастови категории за момчета и девойки на състезанието по сноуборд в дисциплината бордъркрос в Пампорово, провело се на 26 март.
Вальо премина триумфално по атрактивното трасе, подготвено лично от бащата на най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова – Виктор, и категорично заслужи първото си място. Трети в същата категория стана друг състезател на нашия клуб – Ивайло Христов.
При девойките бе по-оспорвано, но М. Варошкина успя да изпревари съотборничката си Бетина Кичукова, останала втора. Любопитното тук е, че Бетина си го върна на Михаела в състезанието при жените, където завоюва бронзовото отличие под носа на Варошкина.
Шампионка стана абсолютната фаворитка Александра Жекова. Нашите имаха и още поводи за радост, след като Боряна Минковска взе сребърното отличие при момичетата.
Постиженията на представителите на “Бороборд” са още по-ценни, тъй като те дойдоха от състезанието по дисциплината бордъркрос, която е непривична за самоковските бордисти.

Leave a Reply